Идва вече големият празник – с главно „П“, та се

...
Идва вече големият празник – с главно „П“, та се
Коментари Харесай

А вие вярвате ли в Дядо Коледа?

Идва към този момент огромният празник – с основно „ П “, та се замислих по какъв начин е ситуацията с чудесата. Дали имаме вяра, дали още имаме вяра или към този момент доста пораснахме? И за жалост, въпреки че доста желая, поради актуалната българска реалност се сетих за един остарял анекдот. " Звъни се на вратата, отваря Бай Ганьо и що да види – Дядо Коледа. Ганьо, завоюва от лотарията – двуседмична екскурзия до Карибите, вика Дядо Коледа. Радва се Ганьо, но Дядо Коледа не е приключил: „ Ще ти дам билетите, но малко по този начин да ме облекчиш, че Снежанка от предходната Коледа ми е ядосана “. Стъписал се Ганьо, само че – Карибите са това. Свалил гащите, заел присъща поза с пипане на палците, а зад него – Дядо Коледа. Тръгнала работата и Дядо Коледа попитал: „ Абе, Ганьо, ти на какъв брой си години? “. „ Ами, някъде къде 50 “, отвръща Ганьо и си мисли за билетите. „ Ей, възрастен човек, пък още има вяра в Дядо Коледа ".
Този анекдот ми се върти в главата, откогато кохортата на ГЕРБ отбрани безбреждната и всеобхватна " гражданска конфискация " и към този момент едно второ четене остана, че да стане и тя закон. Независимо дали съдът каже, че си отговорен или не, в случай че страната реши, конфискува ти имуществото. При това няма отминалост – КПКОНПИ т.е. страната може да те ревизира и ревизира за нелегално имущество когато си изиска. И без значение дали намира или не доказателства, може да продължава да си ревизира и ревизира. Идилия отвред – но в комунизма няма Дядо Коледа. Съвсем скоро ще е, тъкмо подарък за Коледа.
Друг един подарък за Коледа също се опече. Не е почтено зима без ски, по тази причина Дядо Коледа донесе нови, че сезонът влиза в разгара! Не се споделя и от кое място са парите – тайната на Коледа, викат ѝ комерсиална загадка, пък и кой е чул дарове да се купуват, Дядо Коледа ги носи. И гаранцията не е баш Франция, само че най-малко и на френски може да приказва.
Автор: Ивайло Ачев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР