Идва в България като специален гост на събитието Red Bull

...
Идва в България като специален гост на събитието Red Bull
Коментари Харесай

Абдо Дадо Фегали постига множество успехи в ливанския рали шампионат, преди да стане ключов играч на сцената на Red Bull Car Park Drift

Идва в България като специфичен посетител на събитието Red Bull Car Park Drift на 24-ти юни в София.

Ливанският водач Абдо " Дадо " Фегали стартира спортната си кариера през 1998 година и става троент народен рали първенец. След триумфа си в света на ралитата Абдо последва пристрастеността си към дрифта и се трансформира в именита фигура в Близкия изток.

Първоначално Абдо реализира триумфи в Ливанския рали шампионат, като четири пъти приключва на второ място, преди да стане първенец за първи път през 2013 година Абдо също по този начин три пъти е коронясван за първенец на Близкия изток в дисциплината Hill Climb. Освен триумфите си в надпревари по Hill Climb и ралита, ливанският водач счупи върха на Гинес за най-дълъг дрифт в Абу Даби, Обединени арабски емирства, през 2013 година Участвал е и в многочислени надпревари по дрифт на Red Bull Car Park и даже е работил като механически началник на събитието.

Дадо е специфичен посетител и осъждам на дрифт надпреварата на годината – Red Bull Car Park Drift на 24.06. Локацията е права сред бул. Скобелев и бул. Патриарх Евтимий, а събитието стартира в 17:00.

20 от най-хубавите дрифт състезатиели в България ще се борят за купата народен първенец, а спечелилият ще има късмет да показа страната ни на световния край на събитието в Доха, Катар през декември тази година.

Ето какво ни показа Дадо:

RB: Има ли съответна причина или мотивация по какъв начин или за какво започнахте да се състезавате?

Абдо Фегхали: Да. Смятам, че съм късметлия, тъй като съм роден в семейство, мощно обвързвано с колите и моторните спортове. Баща ми беше играч (през 80-те години на предишния век), когато аз бях на три години. Той имаше работилница и аз всеки ден виждах спортни коли. Имал съм хора към себе си, които да ме насочват и да ме слагат на вярното място. Станах трети в генералното класиране в първото рали, в което в миналото съм взел участие! Усещането беше същински необикновено.

RB: Как се появи прякорът Дадо?

Акционерна фирма: (смее се) Това беше името на дядо ми. Той умря две години преди аз да се родя. В фамилията по това време никой не наричаше сина си Абдо. Баща ми реши, че аз би трябвало да получа това име. Майка ми сподели, че ненавижда това име, тъй като не е нещо ново. Нямам визия за какво е решила да ме назова Дадо - сред двете въобще няма връзка. Роден съм и с двете имена и не мога да трансформира това, за жалост.

RB: Как се стигна до върха за най-дълъг дрифт в света?

Акционерна фирма: За благополучие автомобилният спорт е спорт номер едно на всички места с директно телевизионно лъчение в нашия район. Хората в Ливан ме познаваха и аз започнах да провеждам дрифт събития в целия Близък изток и Северна Африка. По това време имаше Фейсбук и обществени медии с добра осведоменост на всички места. Хората продължаваха да ме питат, откакто завоювах в ралитата и Hillclimb, какво следва. Тъй като името ми беше обвързвано повече с дрифта, с това се занимавах през множеството време. На една конференция в Катар пред доста медии ме попитаха какво следва и без да се възнамерявам, споделих, че ще направя опит за връх за най-дълъг дрифт в света. Обърнах се към моя другар (Уилям) и му споделих, че даже не знам какъв брой е върха за най-дълъг дрифт в света. Потърсихме го в Google и открихме, че един китаец е дрифтирал обща отдалеченост от 5,8 км непрестанен дрифт.

RB: Срещнахте ли някакви проблеми по пътя към международния връх по дрифт?

Акционерна фирма: Един от най-големите проблеми, с които се сблъскахме, бяха гумите, тъй като те в никакъв случай не могат да устоят толкоз дълго, а аз желаех да го направя на суха повърхнина. Срещнахме се с един инженер от Гуадалу. Той разполагаше с нещо, наречено Easydrift - това е материал от пластмаса, който се слага върху гумата, позволявайки на автомобила да дрифтира, до момента в който материалът се разтопи и чак по-късно стартира да се изразходва естествената гума. Един ден по време на тестванията успяхме да изминем 22 км, което беше двойно по-голямо разстояние. Рекордът ни позволяваше единствено три опита - загубихме първия опит заради проблем с автомобила. При втория опит си споделих, че би трябвало да отидем и да го го създадем. Постигнахме11,18 км, тъй че бях благополучен и по-късно празнувахме.

RB: Имате ли някакъв съвет или мотивация за тези, които желаят да се занимават с този спорт?

Акционерна фирма: Първото нещо е да си вземат автомобил със задно предаване и функционираща ръчна спирачка. Много хора си мислят, че би трябвало да имаш голям мотор с мощ 1 000 к.с. и полусвирепи гуми. Можете даже да упражнявате в задния си двор с конуси и да вършиме донъти. Във всичко, което вършиме в живота, би трябвало да вярвате в себе си. Когато вярвате в себе си, вие сте способни на това, което вършиме, плюс това - практиката прави нещата съвършени. Практикувайте доста. Не е належащо да възлагате всичсите си очаквания на автомобила. Като рали и спортен водач съм губил доста надпревари в живота си и съм ги губил, тъй като (честно казано) не разполагах с най-хубавия автомобил. Но в никакъв случай не съм допускал това да ми минава през мозъка. Така завоювах 24 национални и интернационалните шампионата. Научете се по какъв начин да бъдете едно цяло с автомобила си и се уверете, че вие контролирате автомобила, а не той вас.

 

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР