Идва само ден след като екип на Sky News пътува

...
Идва само ден след като екип на Sky News пътува
Коментари Харесай

Войната между Израел и Газа: лице в лице с непокорен боец, който обещава, че Хамас няма да спре насилието

Идва единствено ден откакто екип на Sky News пътува до Дженин, където се срещна с войник ​​на Хамас, който се закле, че не биха спрели насилието си - и споделиха, че изцяло поддържат офанзивите от 7 октомври.

Войната в Газа стигна до Западния бряг и бежанският лагер Дженин е в центъра й. Израелските отбранителни сили (IDF) организират съвсем ежедневни набези там, сблъсквайки се с преди малко осмелелите бойци, които споделят, че са по-силни и по-добре проведени от всеки път.

Където и да отидете, има плакати, възхваляващи бойците. Мнозина в лагера ги гледат като герои, защитаващи личната си земя, а не като терористи, убиващи цивилни.

Изображение: Този войник ​​на Хамас намерено отбрани офанзивите от 7 октомври

„ Всички бяха горди и аз се гордея “

В покрайнините на лагера е това, което локалните хора назовават ​​гробището на мъчениците - дом на мнозина, починали, пробвайки се да сложат завършек на израелската окупация.

Тук срещаме войник ​​на Хамас, носещ пушка, носещ маска, само че намерено защитаващ офанзивите от 7 октомври.

„ Всички бяха горди и аз се гордея “, споделя ми той. „ Чувстваме, че това е първата стъпка по пътя към освобождението на страната ни и кръвта на нашите деца не е пропиляна... < /p>

„ Виждам го от моя страна, като палестинец. Трябваше да се случи доста преди този момент. “

Като човек, който е прекарал известно време в Съдебномедицинския център в Тел Авив, виждайки изображения на изтезания и изключителна грубост, това е по едно и също време шокиращо и надълбоко тревожно да се чуе.

Прочетете повече:
Израел стопира боевете в Газа за четири часа дневно
Помощ в Газа е прекъсване и потегляне, трудоемко и незадоволително

Изображение: Гробището на мъчениците - дом на доста починали, пробвайки се да сложат завършек на израелската окупация

Бойци, окуражени от войната

Като останалия свят наподобява, той също не очакваше офанзивите - само че беше удовлетворен, че се случиха.

„ Бях сюрпризиран, всички бяха. Никой не може да си показа или да чака, че ще достигнем точка, която нападаме, а освен отвръщаме и се пазиме. "

Той беше поощрен от последния месец - изработен по-предизвикателен от облиците на умиращи цивилни в Газа – и споделя, че е подготвен самичък да извърши офанзиви, подготвен да пожертва личния си живот за идеята.

Боецът споделя, че „ свободата “ е неговата последна цел и той желае заселниците да бъдат отстранени от Израел, „ да изритайте ги от тази страна ".

Изображение: Стена с плакати на мъченици

Бойците отхвърлят ​​убийствата на 7 октомври да са осъществени от Хамас

Въпреки ясните доказателства, че цивилни са били убити при офанзивите преди един месец той отхвърля тези убийства да са били осъществени от Хамас - като вместо това допуска, че IDF са го създали. на цивилни и пази дамите и децата.

Те имат вяра, че вместо това е борба с военните. Но е несъмнено, че цивилни са били убити от бойци, доста от които са изклали хора в личните си домове - последните им ужасени моменти, снимани на камери.

Това е общественост, която от десетилетия се усеща маргинализирана, отчуждена и лишена.

„ Това е нашата страна, нашият дом, нашата земя, “ - декларира боецът. „ Ако четете историята, ние сме тук от 70 или 80 години. “

Той ни демонстрира джамията Ал Ансар. Сега е единствено отломки, разрушени от израелски въздушен удар. Израелските отбранителни сили споделиха, че членове на Хамас прокарват „ маршрут на терористите “ под него и възнамеряват „ идна терористична офанзива “.

За моя изненада той призна, че това е бил техният команден център, който ни води до региона, където копаха. тунел за бягство.

Изображение: Разрушен тунел в джамията

Лагерът избухва в принуждение

На идващия ден лагерът избухва в едни от най-лошите прояви на принуждение, които е виждал от началото на войната. IDF извърши многочислени въздушни удари и се включи в тежки конфликти.

В изказване IDF сподели, че е „ заел и умъртвил въоръжена терористична клетка, която заплаши бойците в региона “ – и е локализирал и унищожил подземна тунелна шахта, съдържаща подготвени за потребление взривни устройства, както и муниции и военно съоръжение.

Той преглежда бежанския лагер като гнездо на тероризма и съгласно известията е пуснал листовки, които гласят: „ IDF остава тук и ще се връща още веднъж и още веднъж, до момента в който тероризмът бъде изцяло изкоренен. Стойте надалеч от тероризма, живейте в мир. "

Но мирът наподобява доста, доста надалеч.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР