Идва събота, а заедно с нея и тежката артилерия на

...
Идва събота, а заедно с нея и тежката артилерия на
Коментари Харесай

Четете в Марица: Шефът на парламента изтегли щастие, парич...

Идва събота, а дружно с нея и тежката артилерия на " Марица " - уикенд броят. Той изстрелва забавните материали като " Катюша ". Убедете се единствено от акцентите:

Омикрон връща учениците назад в къщи

Преминаването назад към онлайн образование ще бъде една от първите стъпки на здравните управляващи у нас поради надигащата се вълна от разновидността омикрон на ковид. Това разгласи през вчерашния ден здравният зам.- министър Георги Йорданов, който оглави образувания Национален пандемичен комитет за битка с COVID-19.

" С най-голямо внимание следим това, което става в учебните заведения, и чакаме след 2-3 дни да забележим какво става след привършване на ваканцията ", призна пловдивчанинът, който стана заместител на здравния министър проф. Асена Сербезова от квотата на Българска социалистическа партия.

Две нови забавачки отварят порти за 300 деца

Триста деца скоро ще прекрачат прага на две нови детски градини в регионите „ Източен “ и „ Южен “. Сградите са изцяло подготвени, дворовете са оборудвани с детски площадки и сега в Община Пловдив набират последните документи, след което забавачките ще бъдат отворени за малчуганите.

„ Приемът ще бъде разгласен, откакто се изготви документите “, сподели отрасловият зам.-кмет Стефан Стоянов.

Маринашки за жертвите: Не ми бяха другари, а братя

5 години затвор получи Петър Маринашки, карал БМВ-то при зверското меле с две починали момчета до село Кадиево. Освен това, магистратите го лишиха от право да сяда зад кормилото за интервал от 8 години. Така Маринашки влиза в пандиза. Неговият бранител юрист Давчев ще апелира наказването на последваща инстанция.

Вчера се организира последното съвещание по делото, като на него бяха разпитани последни двама очевидци - служител на реда и пастрок на едно от потърпевшите в злополуката момчета Николай Лисков.

Шефът на Народното събрание изтегли благополучие, паричките са при ГЕРБ

Коледните и новогодишните празници у нас нормално се сливат в безкрайни трапези с родственици, другари, комшии и кого ли още не. Традиционната коледна питка с късметче от дълго време е еволюирала в големи пити и баници с най-различни шансове, пожелания, майтапи, мъдри мисли и елементарни дивотии. “Марица “ разпита в коридорите на Народното събрание депутати какво им се е паднало по време на празниците.

Родопчанинът, който ръководи по-дълго от Тато

Управлявам към този момент повече години, в сравнение с Тодор Живков, той е бил 35 години властник, аз съм от 40, споделя кметът на смолянското село Търън Явор Говедаров. 73-годишният родопчанин е най-дългогодишният избираем кмет в Родопите и е измежду първите петима дълголетни управници в страната.

Само на село Търън е кмет от 1985 година, към този момент 14 мандата. Преди броени дни Националното съдружие на общините у нас го отличи за повсеместен принос с дългогодишната му работа в локалната власт. Не чаках такова самопризнание, изненадах се, споделя Говедаров.

Търсят фургон за фамилията от Раковски, останало без покрив

Семейството от Раковски, което остана без покрив след пожар в дома си, може да бъде настанено във фургон. Под управлението на зам.-кмета Венцислав Чавдаров е подадено искане за даването на железна къща, в която Славка и синът <210> ще живеят до възобновяване на изгорелия им дом. В момента двамата населяват пристройка до изгорялата сграда. Хора от града поели ангажимент да подобрят изискванията там, като към този момент се работи за зареждане на помещението с ток. На фамилията са обезпечени храни и облекла, следва да бъде подадена молба за даването на еднократна помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР