Идва лятото, а с него и различни вируси. За опасностите,

...
Идва лятото, а с него и различни вируси. За опасностите,
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев за опасностите, които ни дебнат през този сезон

Идва лятото, а с него и разнообразни вируси. За заплахите, които ни дебнат през този сезон, приказва проф. Тодор Кантарджиев пред Българска национална телевизия.

Той посочи, че преносител на някои болести са комарите и в столицата са взети ограничения против този тип инсекти. Проф. Кантарджиев предложи да си купим репеленти и машинки против комарите в стаите, майките на бебета да мажат с репелент количките и леглото на детето, а не кожата му.

Предупреди, че по обяд хапят тигровите комари, които са пренесени у нас с цветя, а след 18.00 часа хапят този тип, който всекидневно обитава нашите географски ширини.

Идва астрономическото лято и би трябвало да помислим за някои летни инфекции. " Инфекциите са свързани с храненето, пиенето на вода и мръсните ръце. Възпитаният човек би трябвало да си мие по 12 пъти дневно ръцете без да сме в коронавирус конюнктура, да се основават привички и на децата за това, а когато сме на курорт - тоалетните ни кърпички да са на хлорна основа ", предложи проф. Кантарджиев.

Той разяснява и разпространяването на коронавирус като посочи, че в Гърция преди ден са регистрирани 7000 новозаболели, от които 8 души са умряли. В България в същия ден имаме 240 болни, само че 9 умряли. " Това значи, че в Гърция много повече са имунизираните и смъртността е по-ниска, същото е в цяла Европа ", означи той.

Проф. Кантарджиев разясни, че Омикрон стартира да мутира и B2 се е изчерпил. Най-новият вид на варианта ще е BE.

Във връзка с маймунската шарка проф. Кантарджиев съобщи, че това не е заболяване при хомосексуални, само че най-вече страдат мъже поради способността на простата да задържа повече време непознати микроорганизми и по-трудно да ги почиства. При контакт кожа в кожа заплахата от заразяване е налице.

" Ако доста танцуваме на плажа ламбада, рискът е същият”, уточни той. Проф. Кантарджиев акцентира, че в случай че не си търкаме телата, няма да има маймунска шарка. " Господ пази България, само че би трябвало и ние да се пазим”, съобщи той и означи, че досега има десетки случаи на инфектирани в Европа, само че нито един не е умрял.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР