Идва ли краят на пластмасата? Съвсем скоро борбата на Европа

...
Идва ли краят на пластмасата? Съвсем скоро борбата на Европа
Коментари Харесай

ЕС ни готви нов удар в магазини и заведения, ще си припомним що е то котларка – ВИДЕО

Идва ли краят на пластмасата? Съвсем скоро битката на Европа с пластмасата е на път да промени ежедневните ни привички.

Нов европейски правилник, който към този момент се разисква планува да се разшири описът със неразрешени пластмасови артикули за еднократна приложимост.

Така да вземем за пример напълно скоро ще се наложи да носим в ресторанта и магазина лични съдове и кутии, в случай че желаеме да си вземем храна за у дома.

С всеки минал ден Европа от ден на ден и повече стяга ограниченията към пластмасовите боклуци, като нов правилник планува огромна част от опаковките за еднократна употреба да останат в предишното. Оказва се, че част от еконормите към този момент се ползват и у нас.

„ Има подобен настоящ правилник, който още преди година е влезнал, който не разрешава потреблението съответно за заведенията, не разрешава потреблението на пластмасови бъркалки и сламки, нали на тяхно място надлежно се поставят дървени или бамбукови такива “, твърди Марин Сотиров, зам.-председател на Сдружението на заведенията в България.

А новите условия ще обиден в огромна степен заведенията, като не е надалеч времето, когато ще си носим в ресторанта лични съдове и кутии, с цел да си вземем храна за у дома.

Инфо:БЛИТЦ.бг
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР