Идва ли краят на инфлуенсърите, след като Мета предупреди, че

...
Идва ли краят на инфлуенсърите, след като Мета предупреди, че
Коментари Харесай

Ще фалират ли инфлуенсърите, ако спрат Фейсбук и Инстаграм?

Идва ли краят на инфлуенсърите, откакто " Мета " предизвести, че може да спре Facebook и Инстраграм за територията на Европейски Съюз. Причината са регулации, свързани с обмена на данни на континента. Изчисления демонстрират, че при сходен сюжет единствено за ден загубите за стопанската система в България биха били за близо 4 милиона лв..

Някои инфлуенсъри посрещнаха новината за вероятно прекъсване на фейсбук и инстаграм с усмивка. Като да вземем за пример актрисата Лили Гелева, която е следвана от близо 30 000 профила.

" Ако фейсбук изчезне аз просто ще изям едно парче тортичка, в случай че инстаграм изчезне обаче ви предлагам следния вид. Всички под звуците на,,Излел е Дельо бунтовник " да се изстреляме в ТикТок, аз различен вид не виждам ", съобщи Лили Гелева, актриса и създател на подкаст.

За музикалния продуцент и създател на десетки шлагери Графа обществените мрежи са неизменима част от шоубизнеса. Музикантът има близо 60 000 почитатели, само че споделя, че ролята на инфлуенсър не е типична за него. Въпреки това е номиниран в ранглиста с най-популярните интернет лица на България.

" За музикантите особено тези платформи са плюс, тъй като доста бързо стигаш до хората и бързо схващат за твоите концерти, нови песни, албуми и така нататък По-притеснително би било, в случай че някоя от цифровите платформи спрат да съществуват ", съобщи Владимир Ампов - Графа.

Графа споделя, че към този момент е пробвал различни канали като да вземем за пример,,ТикТок ".

" Бяха съвременни дълго време подобен вид видеа, в които изпълнителят излиза малко от зоната си на комфорт. Правих по-смешни видеа, такива каквито не на всеки отиват. Играеш някаква друга роля, което не е доста ок ", съобщи Владимир Ампов-Графа.

Генерирането на почитатели в обществените мрежи в множеството случаи се оказва и много рентабилен бизнес.

Мобилен телефон с камера и интернет на пръв взор е изцяло задоволителен да стартираме кариера като инфлуенсъри. Трудната част, обаче, идва когато би трябвало да се превърнем в разпознаваема марка с войска от почитатели и забавно наличие.

Най-успешните профили могат да докарат доход от четирицифрени суми за постове и сторита. Интернет платформа пресмята какви биха били загубите за стопанската система при вероятно прекъсване на обществените мрежи.

" Един ден прекъсване на Facebook и Инстаграм в България би довел по техни изчисления до към два милиона евро загуби на ден. За Гърция биха били пет милиона, за Германия над 100 милиона дневно ", съобщи Георги Малчев, специалист по цифров маркетинг.

Според специалиста по цифров маркетинг Георги Малчев нашумялата тематика за прекъсването на двете обществени мрежи е по-скоро следващ стадий от борбата сред софтуерните колоси в Съединени американски щати и Европейски Съюз, а до прекъсване надали ще се стигне.

" Аз бих предположил, че нито се случи незабавно, нито ще бъде толкоз трагично колкото хората си показват. Факт е, че има доста тежки договаряния и те сега напредват ", сподели още Георги Малчев.

Според специалисти какъвто и да е изходът от договарянията по проблема, то постоянно в мрежата ще се откри различна платформа, където най-хубавите инфлуенсъри още веднъж ще натрупат голямо въздействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР