Идва едно поколение и решава с гумичка да изтрие една

...
Идва едно поколение и решава с гумичка да изтрие една
Коментари Харесай

Вежди за паметника: Не се прави така! Това е анархия!

Идва едно потомство и взема решение с гумичка да изтрие една история. Не се прави по този начин! В момента улицата ръководи процесите в страната. Това се назовава безредица. Това съобщи пред БНР някогашният министър на културата Вежди Рашидов по повод премахването на Паметника на руската войска.

По думите му не е нужно да унищожим нещо, с цел да сме мъдри. Той запита в какъв брой други страни се постъпва по този начин по отношение на монументи.

Според него решението за премахването на ПСА е разделило обществото на две. Всичко би трябвало да се позволи по различен метод. Градската среда принадлежи на всички, акцентира той. Рашидов бе безапелационен, че никой в света не е унищожавал по този начин историята си.

Той уточни, че Музеят на социалистическото изкуство е единственото място, където частите от монумента могат да бъдат съхранени. В момента, в който се смени системата, една камара шедьоври се унищожиха и претопиха. Направих Музея на соца, с цел да запазя една история, която не можем да си изчегъртваме, разясни някогашният министър на културата.

Рашидов акцентира, че все по-ясно се вижда съществуването на безнравственост в обществото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР