„Идва една от всичките коли, които спират на бензиностанцията. Приближавам

...
„Идва една от всичките коли, които спират на бензиностанцията. Приближавам
Коментари Харесай

Христо Димитров с пожарогасител срещу пушач

„ Идва една от всичките коли, които стопират на бензиностанцията. Приближавам се към нея и виждам по какъв начин излиза индивида до мястото на водача с цигара в ръка. Дърпа си демонстративно. Направих му забележка, че би трябвало да я угаси. Реакцията не беше съответна. Втори път му споделих: „ Угаси тази цигара, ще се взривим, това е бензиностанция”. Реакцията: „ Кой си ти, че ще ми кажеш какво да правя”. В идващия миг реших, че нещо би трябвало да се направи. Вариантът беше да продължа да му се апелирам или да я угася. На два метра от мен имаше пожарогасител, дръпнах шплента и я угасих”, споделя пред „ Здравей, България” по NOVA Христо Димитров.

Той даде непредвиден урок по сигурност, сниман от хранителни камери, на 25-годишният Едуард Ерменчев от Перник. Видеото се трансформира в шлагер в обществените мрежи и уеб страниците, които ги отразяват, в световен мащаб.

Случката се разиграва преди към два месеца на бензиностанция край София. Христо Димитров е нощна промяна, когато за зареждане стопира колата с пернишка регистрация. След като употребява пожарогасител да изгаси цигарата, той е заплашван от ядосания юноша.

„ Последва напрежение, имаше закани, че ще ме пребият като ми свърши промяната. Шофьорът на автомобила не беше доста удовлетворен, тъй като наличието на пожарогасителя попадна и вътре в колата. Въпреки това другите младежи в автомобила не скочиха да го защитят”, показва Христо Димитров.

„ Ти знаеш ли кой съм. Ти си някакво бензинджийче. Тениската ми коства повече, в сравнение с ти е дохода”, декларирал напръсканият с пяна от пожарогасителя юноша.

За решителните си дейности Христо Димитров е награден с грамота и подарък от управлението на бензиностанцията, където се трудел като спомагателна работа.

Според компанията реакцията му е била вярна, макар че е можело казусът да бъде решен и по различен метод. Преценявайки риска обаче, Христо Димитров е постъпил съответно на обстановката. Той не е обезпокоен от това, че майката на младежа с цигарата обмисля да го съди.

„ Реакцията ми беше спонтанна, на момента. Не съм направил нещо гениално. Дано след този случай отзвукът да не е единствено смях и веселба, а да се извадят заключения от една сходна ситуация”, споделя Христо Димитров.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР