Идното лято няма да има режим на водата в .

...
Идното лято няма да има режим на водата в .
Коментари Харесай

Екоминистърът обеща: Няма да има режим на водата в Бургас следващото лято

" Идното лято няма да има режим на водата в. " Това даде обещание министърът на околната среда и водите Емил Димитров в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия ТВ. Той добави, че дейностите по обезпечаване пълнотата на язовирите в района се стартират незабавно, в изискванията на необходимост. По думите на Димитров, следващата година от юли следва " Камчия " да има задоволително вода, с цел да се избегне режимът в Бургаско. Министърът увери, че министерството е подготвило нещата още преди водосбора от идните снеговалежи и дъждове.
Той изясни, че в Бургас тази година сериозни са били няколко язовира, а в този момент е останал единствено един - " Камчия " . И по този начин ще има вода за една година напред. По думите му, с решение на Министерски съвет са отпуснати пари за възстановяване положението и на язовирите " Порой " и " Ахелой " , където ще бъдат построени водопроводи и пречиствателни станции и по този метод ще се обезпечи питейна вода за жителите на бургаска област. Емил Димитров увери, че средствата към този момент са отпуснати, а финансовата стойност на плановете е в размер на сред 30 и 60 000 000 лв. .
 Няма риск от режим на водата във Варна и Бургас Няма риск от режим на водата във Варна и Бургас
Няма заплаха от воден режим за Варна и Бургас. Това обявиха от ВиК-Бургас в отговор на изказванията на водача на " Възраждане " Костадин...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР