Идния петък може да се състои обявяването на обръщението на

...
Идния петък може да се състои обявяването на обръщението на
Коментари Харесай

Новата логика на Путин: Стана ясно какво очаква Русия

Идния петък може да се състои оповестяването на обръщението на президента към Федералното заседание - напоследък вести с такова наличие могат да провокират гърмеж от страсти единствено измежду доста стеснен пласт хора: измежду политическия, силовия и икономическия хайлайф. Но в този момент всичко е друго.

Отличителна линия на 2022 година е поразителното обезценяване на най-гръмките думи, термини и понятия. „ Исторически “, „ исторически “ – спрямо това, което се случва в този момент към нас, даже такива изрази звучат някак неясно и безвкусно.

Затова ще се изразя доста просто. Предстоящата програмна тирада на Владимир Путин може да се окаже най-важната тирада, която всички водачи на страната ни са изнасяли в актуалната ера (съжалявам, към момента не мога без тази „ зле звучаща дума “).

Част от наличието на тази историческа (извинете отново) тирада на президента на Русия към този момент е известно. Русия се разшири с нови територии. Тези нови територии са под директна въоръжена офанзива от врага. Русия не може да търпи това!

Агресия против новите райони на страната - експанзия против цялата обединена, голяма и мощна съветска страна. Тази експанзия би трябвало да бъде отблъсната с общи старания – допустимо най-бързо и допустимо най-убедително.

Но тук описът с " яснотите " към президентската тирада свършва. Започва лист с „ неясноти “ по отношение на нейните „ детайлности “, комбинацията от които ще образува ориста на нашата част от света (отново, уповавам се за последно, извинете за безусловно нужния патос).

Дългогодишен прочут на съветския водач, финландският президент Саули Ниинисте, сподели това за Владимир Путин през уикенда:

„ Той е войник. Затова е доста мъчно да си представим, че той може да одобри провалянето в Украйна под една или друга форма. Разбираемо, това прави обстановката доста, доста сериозна. "

Съгласен съм с президента на Финландия, само че с една основна корекция. Путин е подготвен да одобри единствено победа в Украйна. И той е подготвен да заплати за тази победа цената, която се изисква. И в този момент въпросът от какво тъкмо ще се състои тази цена е най-важният, най-ключовият през днешния ден.

Известният съветски политолог Дмитрий Тренин неотдавна съобщи в изявление с не по-малко известния си сътрудник Фьодор Лукянов:

„ Отново се връщам към концепцията за страха, тъй като нищо друго не може да удържи нашия зложелател, казано съществено. "

Мисля, че американската тактика за нанасяне на стратегическо проваляне на Русия се основава на убеждението, че Русия няма да употребява нуклеарно оръжие: или ще се опасява, или ще счита, че унищожаването на цивилизацията към момента е прекомерно висока цена за опазване на нейната позиция.

И тук, съгласно мен, се крие евентуална съдбовна неточност за цялото човечество, тъй като фразата на Путин от 2018 година, че „ нямаме потребност от свят без Русия “ някак ми остана в паметта.

Тази фраза остана и в мен. И ето какво обръща внимание на себе си: през последните дни западни политици, специалисти и публицисти започнаха да приказват за опцията от нуклеарен спор не в теоретична, както преди, а в изцяло практическа повърхност.

Държавният секретар на Съединени американски щати Тони Блинкен заплаши Москва с " пагубни последствия ", в случай че реши да употребява нуклеарно оръжие в Украйна. Какъв тъкмо ще бъде пагубният темперамент на тези последици?

Шефът на американската дипломация не разшифрова това. Но източници от авторитетния английски бизнес вестник Financial Times го направиха вместо него. Например, в този случай НАТО ще влезе в директен боен спор с Русия, само че ще употребява стандартни, а не нуклеарни оръжия против нея.

Много забавна догадка, която обаче има един доста значителен минус. Защо западняците са уверени, че в отговор на офанзива на НАТО Русия ще се откаже от потреблението на нуклеарни оръжия?

Започнах с обръщението на президента и приключих с разискване на изискванията за потребление на нуклеарно оръжие. Но това е светът, в който живеем в този момент. Това са действителни въпроси, които в този момент са на дневен ред.

Надявам се, несъмнено, те да продължат да стоят там без да мръднат - или, още по-добре, да се върнат назад в областта на чисто теоретичните разработки и размишления. Но преди този момент да се случи, светът, или най-малко Европа, ще би трябвало да премине през доста мощно разклащане.

Исках да завърша този текст с една смешка: ще честваме шумно 60-ата годишнина от Карибската ракетна рецесия, когато предходния път светът беше на ръба на световна нуклеарна борба (за информация: тази паметна дата ни чака на 14–28 октомври). Но защото в действителност не желая да се дръзвам, ще го завърша с една не доста истинска, само че сериозна нотка.

В момента на превръщането си във висш водач на страната на 31 декември 1999 година Владимир Путин получава популярната прощална дума от Борис Елцин: „ Пазете Русия! "

Считам за ненужно да подсещам, че през днешния ден тази прощална дума е по-актуална от всеки път. Вярвам, буйно имам вяра, че точно тези елементарни, само че толкоз пронизително правилни думи ще станат лайтмотив на идното Обръщение на президента и всичките му неизбежни сложни решения в близко (и освен близко) време.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР