Идилична картина от полярния кръг, където попадналите под протекцията на

...
Идилична картина от полярния кръг, където попадналите под протекцията на
Коментари Харесай

Красота! В далечния север мечка и нейните малки образуват неделимо „трио“ на фона на снежната пустош (ВИДЕО)

Идилична картина от полярния кръг, където попадналите под протекцията на закона бели мечки господстват над стадата тюлени… Бързото размразяване на ледовете стеснява фрапантно наличната за живота на мечките повърхност и води до все по-големи компликации при намирането на храна, задоволителна за съществуването и възпроизводството им.

А това става фактически голям проблем, когато на бял свят се появят и дребните меченца. Тази нерадостна реалност не кореспондира обаче ни минимум с идиличната картина, която ще видите на видеото и ще стопли сърцата ви!

Наблюдавайте, по какъв начин една очевидно щастлива бяла мецана откликва с ненаситност на игривите капризи на нейните две още напълно дребни мечета: до момента в който тя придвижва едното, захванато с лапички в профил върху козината й, другото просто подтичва след нея…

После следват бурни и не толкоз бурни игри, съпроводени с особено търкаляне по снега и „ обятия “ сред майката и нейните дребни и – несъмнено – бозаене на изгладнелите мечета! „ Дивият звяр “ наподобява умерено удовлетворен и следи с благосклонни, леко притворени очи „ битката “ сред към този момент нахранилите се мечетата!

Какво майсторство на фотографа да документира такива идилични фрагменти, от които още веднъж се убеждаваме че майчиният инстинкт е в действителност едно неповторимо, всепоглъщащо създание на природата! Основното, което господства в него е постоянно изумяващата жертвоготовност на майката да пази с цената на всичко своето потомството!

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР