Идейният проект на архитект Пенко Ценов за основен ремонт на

...
Идейният проект на архитект Пенко Ценов за основен ремонт на
Коментари Харесай

Готов е идейният проект за ремонта на площад Жеравица в Монтана /снимка/

Идейният план на проектант Пенко Ценов за главен ремонт на площад "Жеравица " в Монтана към този момент е подготвен. Вървят разнообразни процедури, посочи кметът Златко Живков. Общо строително-монтажните действия са на стойност 5 640 000 лв.. Ще бъдат избрани строителният контрол - 120 000 лв. и авторският контрол – 18 000 с Данък добавена стойност. В 14-дневен период ще се произнесе за оценка по влияние на околната среда РИОСВ-Монтана.
„ Спазваме всички процедури, по тази причина има известно закъснение. Ще се работи в няколко избрани зони. Зоната към паметника на септемврийското въстание на центъра. Зоната към фонтаните на площада. Изцяло нови сухи фонтани ще има. Зона пред Регионалната библиотека "Гео Милев ". Зоната по бул. "Трети март " и зоната към Чипровския килим. Предвиждат се ограничения за възстановяване на физическата среда, чрез рехабилитация на настилките, обезпечаване на достъп на групи в неравностойно състояние, сигурността, сигурността, енергийна успеваемост. Амбициозна е програмата за цялостна реорганизация и рехабилитация на централния площад в Монтана ", сподели Златко Живков.
Последният ремонт на централния площад в града е юридически и незавършен през 1983 година, когато е минал отсам Дипломатическият корпус във връзка 60 години от Септемврийското въстание.
Ремонтът в този момент ще приключи до лятото на идната година, той трае 18 месеца. Ще бъде построен нов шадраван, правоъгълен, на едно равнище. Въздействие ще има върху площите и пред библиотеката и ресторант "Житомир ". Ще бъде построено ново енергоспестяващо осветяване. Плочките, които ще се употребяват ще бъдат бетонови, тъй че да могат да се боядисат за претекстовете на чипровския килим, ще се употребяват и термо плочки, които разрешават на жителите умерено да се движат без пързаляне и падение, изясни проектант Пенко Ценов, създател на плана.
Всички жители могат да видят новата визия на площада на осведомителното табло на постройката на общината в центъра на Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР