Идеята за връщане на междублоковите пространства на етажната собственост е

...
Идеята за връщане на междублоковите пространства на етажната собственост е
Коментари Харесай

Kандидат за общински съветник от ПП МИР ще връща междублоковите пространства на столичани

Идеята за връщане на междублоковите пространства на етажната благосъстоятелност е действително постижима. Тази концепция бе създадена в проектонаредба през настоящия мандат на Столичния общински съвет от инж. Симеон Славчев. Добрият образец за това дава претендентът за общински консултант от Политическа партия МИР Стамен Македонски. Благодарение на негова самодейност в кв. „ Дианабад “ междублоково пространство е възобновено и предпазено от следващи градежи и поява на противозаконни паркинги.

През годините никой не беше полагал грижа за междублоковото пространство и превърнато в място за изхвърляне на строителни боклуци, имаше даже и зарязан фургон-споделя Македонски.

Към момента Столична община не отделя задоволително средства за съответната поддръжка на междублоковите пространства. С смяната на собствеността се разчита етажната благосъстоятелност да поддържа тези терени, да ги озеленява.

Продължавам да работя интензивно взаимно с екипа на Политическа партия МИР за идеята земята сред блоковете да се даде безплатно на хората, притежатели на жилища за поддържане и потребление. Така сътворяваме условия и механизъм хората сами да създадат София по-чиста, по-зелена, по-поддържана, с повече детски и спортни площадки в жилищните квартали - разяснява още той.

Възможен юридически прийом за решаването на този въпрос е Наредба, която да урежда публичните връзки, свързани с този акт, като регламентира метода и контрола по поддържането и потреблението на терена. Възможността етажната благосъстоятелност да получи прилежащите терени ще разреши на софиянци да стопанисват и да се грижат за градинките и междублоковите пространства, като по този метод вземат участие интензивно в подобряването на виталната среда в жилищните комплекси.

В междублоковите пространства няма да се разрешава развъждането на животни, потреблението им за паркинг, индустриални, търговски или други икономически действия, слагане на високи огради, складирането на движимости или боклуци, използването им от трети лица или ограничение на опцията за прилагане на всички съседи.

„ Както това, по този начин и всяко друго предложение, което политическа партия МИР прави са подчинени и ориентирани към отбраната на публичния интерес в основата, на които са Морала, Инициативността и Родолюбието”, сподели още претендентът за общински консултант от Политическа партия МИР Стамен Македонски. Партията е с номер 50 в интегралната бюлетина.

*Стамен Цветанов Македонски е роден на 14.08.1986 година в Средногорие. На 33 години. Възпитаник на Софийски университет “Св. Климент Охридски “. Магистър по право с уверение за юридическа дееспособност. Владее немски, британски и съветски език. Женен с едно дете. От април 2013 година до момента - Юрисконсулт на „ Пътища и съоръжения” ЕАД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР