Идеята за среща между всички треньори при подрастващите в българския

...
Идеята за среща между всички треньори при подрастващите в българския
Коментари Харесай

Замислят треньоска среща по проблемите с календара при подрастващите

Идеята за среща сред всички треньори при подрастващите в българския баскетбол се роди по време на приятелския шампионат за купа Бултекс 99 за юноши старша възраст в Пловдив, извоюван от Академик Бултекс 99. 6 тима участваха в надпреварата, което замести провалените Б финали в шампионата при старшата. Целта на срещата е да се набележат ограничения за смяна, която да докара до по-пълноценен календар и повече мачове при подрастващите. Иначе треньорите на тимовете участници в Пловдив показаха своята признателност към уредниците от Академик Бултекс 99, както и задоволството си от съвършената организация на шампионата. Ето какво споделиха те:

Димитър Чанков, Академик Бутекс 99: Получи едно ужасно прекарване за нас, за играчите, за публиката и за управление. Имаше доста оспорвани срещи, с доста адреналин. И в същото време отвън терена всички се забавляваха. Нямаше безусловно никакво напрежение, организацията беше съвършена. Създадоха се нови другарства, които ще останат постоянно сред обособените тимове. Искрено благодаря на всички треньори състезатели и управление за уважението, разбирането и държанието. Изключително съм удовлетворен, че оставихме купа Бултекс 99 в Пловдив от първото издание на шампионата. Мога да кажа, че от федерацията провалиха сезона на нашия тим с несъответстващите решения. Цял сезон седим и чакаме, няма ясна стратегия, няма изчистен правилник, по който да се състезаваме. Постоянно се менят наредби в полза на едни тимове. Отказаха се много деца от баскетбола, заради дребното мачове. Не може за 10 месеца да имаме 10 мача. Играем А група запад, с едно завъртане. Така сме неравнопоставени по отношение на А група изток, които са на две завъртания. Общо взето свършихме постоянния сезон на 3 март и 3 месеца нямаме нито един мач. И това са юноши, деца които би трябвало да играят всяка седмица. Това не би трябвало да се позволява.

Константин Касъров, Атлетик Сф: Радваме се, е имахме опция да играем в този шампионат, проведен с помощта на напъните на управлението на Академик Бултекс 99. Беше добре пристигнал на фона на много разредения календар освен при юношите старша възраст. Успяваме макар системата, а не с помощта на нея. Огромни благодарности на Димитър Чанков, който е главният подстрекател това събитие да се състои. Благодарим и на управлението на Академик Бултекс 99 в лицето на Васил Врачев и Тина Димитрова за обезпечените условия. Също и на сътрудниците треньори, които проявяваха интерес към надпреварата. Турнирът бе чудесно проведен, станаха забавни мачове, нека да се трансформира в традиция – а за какво не и за деца от по-малки възрасти. Отговорно декларирам, че ние – треньорите имаме много по-добра организация и синхронизация и можем да администрираме цяло състезание, за разлика от виновните органи.

Димитър Казначеев, Ахил София: Огромни благодарности към Димитър Чанков и Тина Димитрова – страхотна организация, храната е супер, настаняването също – всичко беше на едно място – на минута разстояние – рядко участваме в сходни шампионати. Много потребно съревнование, тъй като от федерацията нищо не вършат и сами би трябвало да се организираме. Това са 19-годишни момчета и за тях главното са мачовете. Ако стане традиция постоянно бихме взели участие. Васил Узунов, Узун баскет Пловдив: Всичко беше съвършено като организация. Посрещнахме този шампионат с огромна наслада, защото децата нямат задоволително мачове. За три дни изиграхме 5 срещи – това е половината ни сезон. Така би трябвало да се вършат нещата. На тези деца им трябват мачове.

Милен Желев, Ънстопъбъл Добрич: Бяхме поканени в последния миг, признателен съм за цялата организация. Километрите, които пропътувахме си костваха – равнището на шампионата беше доста положително, настаняването – също. Отборите се сплотиха, децата се срещнаха, както и треньорите. За 3 дни тези момчета изиграха повече и по-хубави мачове, в сравнение с за цялостен сезон – особено за нашия тим.

Владимир Георгиев, Голдън Сити Златоград: На първо място желая да изкажа признателност на цялото управление на Академик Бултекс 99 и по-специално на треньора Димитър Чанков за оказаната чест да можем да играем на този шампионат. Той се трансформира в празник за децата, сътвориха се нови другарства и контакти сред играчи и треньори. Най-важното е, че децата са щастливи, макар проблемите с федерацията. Времето ще покаже, само че се надявам този шампионат за се трансформира в традицията, като може и да се организира в разнообразни градове. Това няма да е последния шампионат. Иначе в самия шампионат домакините завоюваха всичките си 5 срещи и оставиха купата в Пловдив. На второ място остана Атлетик Сф, пред Ахил Сф, Узун баскет Пд, Ънстопъбъл Добрич и Голдън Сити Златоград. Юсеин Карахалил от Академик Бултекс 99 стана най-полезен състезател на шампионата, треньор номер 1 е Димитър Чанков. За най атрактивен състезател бе определен Валентин Величков от Атлетик, Яни Колев от Голдън сити стана най-етичен играч, Алекс Делев от Ахил - най напредничав, Кирил Кънев от Ънстопъбъл - най-креативен. За призьорите в шампионата имаше купи, медали и самостоятелни титли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР