Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда

...
Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Идеята за 4350 лв. на 1000 музиканти е лоша

Идеята за разпределяне на по 4350 лв. на към хиляда български музиканти е безусловно несправедлива и неприятна, написа във Facebook изпълнителя Ицо Хазарта.

Така той разяснява уговорката на премиера Бойко Борисов за еднократна помощ от пет минимални работни заплати към музикантите на свободна процедура.

Компенсации (а не " помощи " ) за 2020 година би трябвало да бъдат отпускани съгласно приходите, които музикантът е заявил и съгласно налозите и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години, счита Ицо Хазарта.

" Нищо заслужено няма в това да приравниш хитреца, който крие 90% от приходите си, с някой, който дава десетки хиляди левове на страната всяка година. Вярвам, че държавното управление има интерес да подтиква всеки човек да заплаща налози върху действителните си приходи и считам, че в този момент е идеалният миг да го покаже.

Относно наложителната квота за лъчение на българска музика в медиите – това постоянно е бил избавителният пояс на всички некадърници.

Подобна квота би имало логичност да се приложи само в държавното радио и в Българска национална телевизия. Изключително непочтено е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не желаят.

Като не умееш да направиш хубава ария – дай да създадем закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и малките екрани ", написа още той в обществената мрежа.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР