Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда

Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда ...

Ицо Хазарта: Идеята за 4350 лв. на 1000 музиканти е лоша


Идеята за раздаване на по 4350 лева на около хиляда български музиканти е абсолютно несправедлива и лоша, написа във Фейсбук изпълнителя Ицо Хазарта.

Така той коментира ангажимента на премиера Бойко Борисов за еднократна помощ от пет минимални работни заплати към музикантите на свободна практика.

Компенсации (а не "помощи") за 2020 г. трябва да бъдат отпускани според доходите, които музикантът е декларирал и според данъците и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години, смята Ицо Хазарта.

"Нищо справедливо няма в това да приравниш хитреца, който крие 90% от доходите си, с някой, който дава десетки хиляди левове на държавата всяка година. Вярвам, че правителството има интерес да стимулира всеки човек да плаща данъци върху реалните си доходи и смятам, че сега е идеалният момент да го покаже.

Относно задължителната квота за излъчване на българска музика в медиите – това винаги е бил спасителният пояс на всички некадърници.

Подобна квота би имало логика да се приложи единствено в държавното радио и в БНТ. Изключително нечестно е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не искат.

Като не умееш да направиш хубава песен – дай да направим закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и телевизии", пише още той в социалната мрежа.

Източник: fakti.bg