Идеята за раздаване на по 4350 лева на около 1000

...
Идеята за раздаване на по 4350 лева на около 1000
Коментари Харесай

Ицо Хазарта: Не е честно да се дават пари поравно на всички музиканти

" Идеята за разпределяне на по 4350 лв. на към 1000 български музиканти е безусловно несправедлива и неприятна. Компенсации (а не „ помощи " ) за 2020 година би трябвало да бъдат отпускани съгласно приходите, които музикантът е заявил и съгласно налозите и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години. " Това написа рап изпълнителят. Той счита, че " нищо заслужено няма в това, да приравниш хитреца, който крие 90% от приходите си, с някой, който дава десетки хиляди левове на страната всяка година ".
" Вярвам, че държавното управление има интерес да подтиква всеки човек да заплаща налози върху действителните си приходи и считам, че в този момент е идеалният миг да го покаже. Относно наложителната квота за лъчение на българска музика в медиите – това постоянно е бил избавителният пояс на всички некадърници . Подобна квота би имало логичност да се приложи само в държавното радио и в Българска национална телевизия. Изключително непочтено е да бъдат принуждавани частни медии да излъчват нещо, което не желаят. Като не умееш да направиш хубава ария – дай да създадем закон, с който да ни въртят тъпотиите по радиа и малките екрани ", показва в изкаването си Хазарта.
 По 5 минимални работни заплати ще получат музикантите, потърпевши от пандемията (ВИДЕО) По 5 минимални работни заплати ще получат музикантите, потърпевши от пандемията (ВИДЕО)
Правителството ще подкрепи с по пет минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях всеки един от музикалните създатели на сво...
С мярката на държавното управление за подкрепяне на музикантите, ощетени поради пандемията от ковид, може да се заознаете ТУК:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР