Идеята за обявяването на форсмажор е юридически абсурд. Това каза

...
Идеята за обявяването на форсмажор е юридически абсурд. Това каза
Коментари Харесай

Юрист: Идеята за форсмажор е юридически абсурд


Идеята за оповестяването на форсмажор е юридически парадокс. Това сподели в ефира на „ Твоят ден ” юристът Силвия Петкова.

„ Държавата не може да се намесва в частно-правните връзки. Един подобен акт не може да спре действието на комерсиалния закон ”, изясни тя. Икономическият анализатор Юлиян Войнов добави, че сходно решение крие опасности за цялата стопанска система.

„ Това е обстановка, в която в никакъв случай не сме попадали до момента. Няма такива подготовка на налагани от страната ограничения. Това са ограничения, които се включват в договорите на съответните компании. За момента не е ясно какво тъкмо е предлагането на икономическия министър. Ако задачата е компаниите да имат опция да се откажат от осъществяването на своите контракти, това ще има пагубен резултат върху цялата стопанска система. До този миг, в случай че е имало форсмажорни условия, компаниите е трябвало да защитят своите причини пред съда. Сега ще се даде опция от страната компаниите да пледират за несъблюдение на договорите си, което е прекомерно ”, счита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР