Идеята за общо зарядно бе лансирана първо от Гергана и

...
Идеята за общо зарядно бе лансирана първо от Гергана и
Коментари Харесай

Най-сетне и Епъл с общо зарядно

Идеята за общо зарядно бе стартирана първо от Гергана и Соломон Паси в “24 часа ”
Следващите телефони на " Епъл " ще имат общ порт за зареждане -  зарядно USB Type-C в долната част на телефона. Това е същият порт за зареждане, който се употребява на съвсем всеки преносим компютър, продаден през последните няколко години.

" Всички български медии препечатват новината на BBC и Bloomberg, че новите iPhone 15 и iPhone 15 Pro на Apple, които ще бъдат показани на 12 септември, съвсем несъмнено ще разполагат с USB-C точка за зареждане. Това е революционна крачка, която ще спести „ до 250 млн. евро от ненужни покупки на зарядни устройства “ и на природата - 11 000 тона боклуци годишно ", написа във фейсбук профила си Гергана Паси. И напомня по какъв начин и по кое време тъкмо потегля историята. 

" Как нито един публицист, нито едно издание, но нито едно - не се сети, че концепцията потегли от България през 2008 година в отворено писмо, оповестено във вестник " 24 часа "?! Моля да ме опровергаете! Не са доста приносите към огромни европейски политики с адрес София ", написа още някогашният министър по европейските въпроси. 

Заедно със брачна половинка си Соломон Паси стартират лансират концепцията първо в “24 часа ” на 29 май 2008 година със публикацията “ЕС, GSM и Съединени американски щати ”. С нея стартира самодейността за стандартизация на всички зарядни устройства за мобилни телефони.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР