Идеята за конституционните промени и вписването на българите в Конституцията

...
Идеята за конституционните промени и вписването на българите в Конституцията
Коментари Харесай

Османи: За първи път чух от висш представител на ВМРО-ДПМНЕ подкрепа за конституционните промени

" Идеята за конституционните промени и вписването на българите в Конституцията като решение на връзките с България чух за първи път от върховен представител на ВМРО-ДПМНЕ ", съобщи Буяр Османи в изявление. Тук в действителност се роди концепцията за разрешаване на разликите по този метод, сподели министърът на външните работи на районен съд Македония Буяр Османи в предаването " Топ тематика " по Телма ТВ.

Министърът приказва за конституционните промени и позицията на опозицията за тяхното приемане. Той не сподели тъкмо от кой чиновник на опозицията е изразил тази концепция. „ Веднъж споделих, че за първи път чух концепцията за конституционни промени и регистриране на българите в Конституцията като решение на връзките с България от върховен представител на ВМРО-ДПМНЕ. Същото настояват и хора от ВМРО-ДПМНЕ, които схващат процеса. Но има и хора, които наблюдават социологическите изследвания и споделят, че ще получат повече гласове, в случай че „ яхнат “ страстта, която се основава сега, а тя се основава въз основата на агитация, интрига, подправени вести и плашене на хората ", добави Османи.

Той съобщи, че персонално подсигурява, че България няма да може да прибавя спомагателни условия към към този момент съществуващите в Преговорната рамка. „ Преговорната рамка е документ, който не се трансформира. Условията за участието ни са към този момент в нея. Република България не може да добави изискване към Преговорната рамка, тъй като тя е затворена и гласувана от 27 страни членки и не може да бъде предоговаряна “, сподели Османи.

На въпрос дали държавното управление чака лидерската среща сред премиера Димитър Ковачевски и водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, с цел да одобри по-късно предложението-инициатива за конституционни промени и да го изпрати в Народното събрание, Османи сподели: „ Разбира се, би било преждевременно, в случай че процедурата стартира, без да завърши тази среща, само че считам, че опозицията може да пропусне историческата опция и най-малко един път напоследък би трябвало да способства за значими стратегически процеси, които носят напредък и непоклатимост на страната.

Въпреки това, без значение от резултата от лидерската среща сред водачите на държавното управление и опозицията, съгласно Османи препоръчаните конституционни промени ще бъдат импортирани в Народното събрание, защото те са изискване за по-нататъшния европейски път на страната. „ Формално е несъмнено кой кой е, какво е – имаме болшинство македонски народ и имаме елементи от други нации, които живеят тук при равни условия, в това число българската общественост “, сподели Османи. (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР