Идеята за Конституционна реформа, силно експлоатиран наратив от част от

...
Идеята за Конституционна реформа, силно експлоатиран наратив от част от
Коментари Харесай

Петър Петров от Възраждане: Според Венецианската комисия предложените конституционни промени са неграмотни и комични 

Идеята за Конституционна промяна, мощно експлоатиран разказ от част от ръководещата сглобка, в лицето на Демократична България се оказва невъзможна за реализиране, заради юридическата неначетеност на законотворците от ръководещото болшинство, в лицето на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи. 

На петъчното съвещание на Народното събрание, юрист Петър Петров от “Възраждане ” изложи редица мнения и претекстове, доказващи тежката юридическа непросветеност на хората, застанали отпред на страната, оповестиха от пресцентъра на партията. 

“Какво споделя Европа и европейските институции, в лицето на Венецианската комисия в своето мнение? Комисията показва няколко неща: На първо място,  че измененията в Конституцията, в действителност нямат претекстове. Като най-същественият посочен образец за липса на претекстове са промените на пълномощията на министъра на правораздаването и няма пояснение кое ги постанова,  друга основна липса на претекстове е налице при предлагането за унищожаване на условието единствено за българско поданство на народните представители. Друга част от претекстовете са избрани като сбити - липсват рационални старания да се обяснят съображенията за всяко предложение. Комисията също по този начин показва, че част от препоръчаните промени са противоконституционни. На последващо място - няма изтъкване на аргументите, налагащи тези конституционни промени, също категорично е посочено, че не е ясно от кого са написани предложенията. Изричната рекомендация на Комисията е вносителите да обяснят всяко свое предложение, тъй че обществеността да е наясно с отражението и въздействието на тези промени. Като резюме - според обява от един от медийните рупори на ПП-ДБ, множеството рецензии на Венецианската комисия са оставили обществеността с усещането, че конституционните промени не са просто необразовани, а комични. Накрая  - предлаганите промени в Конституцията бяха разкритикувани неведнъж от цялата юридическа общественост и отговорността за тези промени няма да лежи върху същата тази юридическа общественост, макар опитите на ръководещата сглобка, някак да я приобщи към това и да я натовари с отговорността за тези промени.  Тя ще лежи, само върху тези 166 народни представители, които са подписали Законопроекта за промени в Конституцията ”, съобщи от трибуната на Народното събрание,Петър Петров от “Възраждане ”.  

“Възраждане ” ще сезира Конституционния съд, незабавно след обявяване на признатите промени, в края на декември, с искане да бъдат анулирани напълно. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР