Идеята за експресни кръвни проби на шофьорите е трудно осъществима

...
Идеята за експресни кръвни проби на шофьорите е трудно осъществима
Коментари Харесай

Експерти: Едва ли скоро ще имаме експресни кръвни проби за шофьорите

Идеята за експресни кръвни проби на водачите е мъчно осъществима и надали ще бъде осъществена скоро.

Около тази теза се сплотиха лаборантът доктор Благовеста Пенчева и юрист Росен Рашков в ефира на „ Bulgaria ON AIR “. Двамата разясниха декларираните упоритости от страна на премиера акад. Николай Денков за това. 

Според доктор Пенчева единият вид е да се закупи инсталация , само че процедурата за това ще отнеме към три месеца . По думите ѝ вид за бърза опция е да се разчита на лаборатория в чужбина , където тестванията могат да бъдат подготвени в границите на към десетина дни. 

От думите ѝ стана ясно още, че част от тестванията са по този начин основани, че да дават подправено позитивни резултати в прочут %, с цел да не пропуснат положителен пациент. 

От своя страна юрист Росен Рашков напомни, че проби за алкохол има 7-8 лечебни заведения в страната , а за опиати те са единствено три, което сега е доста сериозен проблем. 

По думите му новоприетите промени за лишаване на автомобила приказват са свързани с член. 53, който планува, че се лишава средството или предмет на закононарушението . Според него в тази ситуация става дума за недоумение на от страна законодателя, когато е приемал тези промени, сред средство, с което се прави закононарушението, и предмет. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР