Идеята за дълъг и пълноценен живот се върти в главата

...
Идеята за дълъг и пълноценен живот се върти в главата
Коментари Харесай

Това ли е тайната за дълъг живот

Идеята за дълъг и пълностоен живот се върти в главата на всеки. Но не можем да отречем, че факторите, които ни отдалечават от тази фантазия, като че ли стават от ден на ден. Стрес, погрешно хранене, цигари, незадоволително сън и какво ли още не.

Но дали не пропущаме нещо? Ами да - метода, по който се усещаме . Досега не едно и две проучвания сa ни казвали, че в случай че се усещаме по-млади, то ще успеем да забавим стареенето. Но в този момент имаме ново 20.

То идва от Американската асоциация по логика на психиката. Според нея, в основата на това чувство може би е контролът . Когато усещаме, че управляваме живота си, се усещаме и по-млади.

 Снимка 374175

Този извод е вследствие на проучване с 222 възрастни сред 18 и 90 години. В продължение на девет дни учените ги питат на какъв брой години се усещат и доколко през днешния ден са имали надзор на това, което се случва в живота им, написа Time.

А връзката сред по-доброто себеусещане и контрола не е по никакъв начин изненадваща. Колкото повече аспекти от живота си съумяваме да направляваме, толкоз по-малко е стресът в всекидневието. Именно той си остава главната причина за преждевременното състаряване.

Когато усетим, че дейностите ни са значими и от тях има резултат, това ни стимулира да вършим от ден на ден и повече избори, да направляваме от ден на ден. Например методът, по който се храним, или пък физическата си интензивност.

 Тайната на триумфа - сънливост в офиса
Тайната на триумфа - сънливост в офиса

Ето за какво сме " за "

Тази субективна възраст , на която се усещаме, се повлиява позитивно и от обществени контакти и повече придвижване. А щом се усещаме по-млади, то и тялото ни ще бъде на това мнение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР