Идеята вицепремиерът по икономическата и демографската политика да оглави бъдещия

...
Идеята вицепремиерът по икономическата и демографската политика да оглави бъдещия
Коментари Харесай

Проектозаконът за хората с увреждания сигурно ще претърпи промени

Идеята вицепремиерът по икономическата и демографската политика да оглави бъдещия Национален съвет за интеграция на хората с увреждания срещна рецензията на опозицията в Народното събрание.

Предложението е заложено в законопроекта за хората с увреждания. Проектът за закон беше утвърден с консенсус на първо четене от обществената комисия в Народното събрание, а на 26 октомври следва да бъде прегледан и в пленарната зала. В момента този пост заема Валери Симеонов.

" Независимо от претекстовете и без значение кой е предложил този текст, предлагането в проектозакона за хората с увреждания е на Министерски съвет. Между първо и второ четене ще предложим още веднъж министърът на труда и обществената политика да е този, който да оглави Националния съвет за хората с увреждания “, разяснява ръководителят на обществената комисия и народен представител от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов.

Социалистът Антон Кутев разяснява: „ Законът не ми наподобява неприятен, не е неприятно да се вдигне равнището, само че вицепремиерът е неуместно определен ".

Според депутата от ГЕРБ Светлана Ангелова законът ще претърпи промени сред първо и второ четене: " Между първо и второ четене проектозаконът за хората с увреждания ще претърпи промени. Ще обсъдим предлагането кой да оглави съвета “, изясни тя. „ Смятам, че няма драма и след съвещания и разисквания, текстът може да претърпи промени “, добави още Светлана Ангелова.

" Не е редно, само че не смятам, че е обикновено ние да си променяме законите поради наличието на такива детайли в държавното управление. Ние не би трябвало да сменяме закона, с цел да прехвърлим тази активност към различен вицепремиер, би трябвало да сменим вицепремиера ", на мнение е водачът на Воля Веселин Марешки.

Според атакиста Явор Нотев след последните кавги би било провокация Валери Симеонов да оглави бъдещия народен съвет. Нотев призна още, че нощес е имало среща сред тримата водачи в Обединени патриоти - Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валели Симеонов. Депутатът не разкри обаче дали тримата са изпушили лулата на мира или напрежението в редиците на " дребната коалиция " остава.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР