Идеята винаги е била една - да покажем, че всички

...
Идеята винаги е била една - да покажем, че всички
Коментари Харесай

Майка: Всяко дете има място на детската площадка

" Идеята постоянно е била една - да покажем, че всички деца се усмихват на един и същи език. Трябва да гледаме оттатък разликите. Всичко потегли от нелепа преживелица. Бяхме с щерка ми, пристигна момиче в инвалидна количка и съученик на щерка ми говореше да не играе с нея тъй като е болна и заразна, ще болести останалите. Прибрахме се и разбрах, че доста деца мислят по този метод просто тъй като не познават такива деца. Това поражда боязън и неведение ", съобщи в ефир Анна Йончева, майка на 2 деца без характерни потребности, за своят обществен план.

" Искам да срещна обществото с тях, съгласно мен по този начин може да се трансформират настройките. За 3 години направихме доста изложения и люлки за дечица в инвалидни колички, посредством битки с общините. Инициативата започва на по-късен стадий, искахме да са централни детски площадки за фотосите. Много се ядосах, че няма уреди за деца в инвалидни колички по площадките и намерихме хора, с които да изпълним това ", добави тя.

" Преместихме люлката от парк " Света Тройца ", само че към този момент не е там. Чупеха я доста постоянно, не можахме да се преборим с обществото да я пазят. Но имаме създадени 21 люлки, 11 са по план " Различните деца на България ", другаде се включват общината и доброволци. Всяко дете има място на детската площадка и ние постигнахме това ", уточни Йончева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР