Идеята ваучерите за храна да важат и за почивка на

...
Идеята ваучерите за храна да важат и за почивка на
Коментари Харесай

Христо Проданов: Пак ще предложа ваучерите за храна да важат и за почивка на работещите

Идеята ваучерите за храна да важат и за отмора на работещите още веднъж ще бъде препоръчана, съобщи по време на парламентарния надзор министърът на туризма Христо Проданов.
„ Последните пет години, като депутат от опозицията, всяка година при приемането на държавния бюджет, сме предложили ваучерите, които са за храна, да важат и за отмора, и да се даде правото на хората да избират за каква цел да ги употребяват “, разяснява министър Проданов и добави, че поддържа концепцията. Това оповестяват от министерството на туризма.
Министър Проданов подсети по време на парламентарния надзор, че ведомството дава отговор за разплащането с местата за настаняване по „ Програма за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна “. Министерството е изплатило в средствата, които са за първия стадий на програмата от 24 февруари до 31 март. „ Вече има подготвени калкулации и желанията са най-късно до вторник да бъде разплатено на кандидатствалите и за втория регистриран интервал от 1 април до 30 април “, разгласи министърът.
Предстои от 1 до 5 юни хотелиерите, които са приели през май лицата, търсещи краткотрайна протекция, да подадат своите документи, след което министерството да направи инспекция и да заплати за последния интервал на деяние на програмата.
На въпрос на депутат за опциите за увеличение на бюджета за национална реклама на туризма министър Проданов подсети, че през последната година той е бил повишен с 6 млн. лв., като добави, че постоянно е бил за повече средства за реклама, тъй като туризмът е бранш с висока добавена стойност.
Относно рекламната тактика министър Проданов разгласи, че следва да се направи първо одит на туристическата дестинация България. „ Вече сме се обърнали към немската компания " Авиарепс ", която да изготви одит на дестинацията и на база на него да се разгласи социална поръчка за рекламна тактика на България “, разгласи още министър Проданов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР