Идеята в Германия да се въведе данък за религиозните места

...
Идеята в Германия да се въведе данък за религиозните места
Коментари Харесай

Франс прес: Идеята за данък джамия си проправя път в Германия

Идеята в Германия да се вкара налог за религиозните места на мюсюлманското вероизповедания набира последователи в страната, където мнозина са обезпокоени от задграничното финансиране, идващо от Турция или от салафитски придвижвания, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Правителството на канцлера Ангела Меркел дефинира наречения от медиите " данък-джамия " като вероятен път за финансиране на тези религиозни средища, който да бъде удържан от мюсюлманската общественост.

Тази позиция се обрисува в писмен отговор на държавното управление на въпрос на депутати, за който през днешния ден писа в. " Билд ". Ако концепцията се одобри, това би означавало религиозният налог, който през днешния ден в Германия се удържа от християните и е близо 8 % от годишната сума на налозите върху приходите им, да обхване и мюсюлманската вяра.

Мюсюлманската общественост в Германия е близо 5 милиона души сега, а това са към 6 % от общото население на страната.

Берлин въпреки всичко е на мнение, че самодейността за подобен налог би би трябвало да бъде на провинциалните управляващи, които са способени по въпросите, свързани с религиозните вероизповедания.

Според днешното издание на " Велт " огромен брой от тези провинциални управляващи са подготвени да обмислят въвеждането на подобен " данък-джамия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР