Идеята се е родила в началото на пандемията и е

...
Идеята се е родила в началото на пандемията и е
Коментари Харесай

Онлайн платформа ще помага на деца със специални образователни потребности

Идеята се е родила при започване на пандемията и е реалност с помощта на УНИЦЕФ, Министерството на образованието и районния център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение – София-град.

Платформата е изцяло безвъзмездна и съдържа библиотека с просветителни и лечебни запаси.

Ани се ражда преди 4 години. На пръв взор не изглеждало да има проблеми. Впоследствие родителите ѝ схващат, че страда от рядко генетично заболяване, което се отразява върху неврологичното ѝ положение - развиването на мозъка, слуха, говора. Благодарение на извършения в център за деца като нея Ани има огромен прогрес. С новата платформа ще може да ги прави и у дома.

" Времето на педагозите и специфичните терапевти е лимитирано в това да оказват помощ на нашите деца и те са лимитирани в това да образоват нас, родителите в другите неща по какъв начин ние можем да оказваме помощ на децата си. Така че тази платформа дава точно тази опция, която преди този момент е много лимитирана - самите родители да получат познания и умения за работа с деца със СОП ", сподели Борислав Лозанов, татко на Ани.

" Това, с което се занимаваме тук в залата е ерготерапия, сензорна терапия. Специалистите в тази област са извънредно малко и опцията ни физически да достигнем до децата и фамилиите, които се нуждаят от този тип поддръжка е в действителност минимална ", съобщи Анна Динчева, сензорен терапевт в Регионален център - София-град.

Платформата " Подкрепи ме " дава няколко благоприятни условия за децата и техните родители и учители.

" Една банка с запаси, които са създадени от самите експерти, които са подобаващи и за деца с разнообразни потребности и разнообразни благоприятни условия. От друга страна платформата дава досегаемост, което не е типично за всички просветителни и подкрепящи платформи в страната.

Платформата е в базата с запаси на просветното министерство, с цел да бъде налична за в системата на образованието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР