Идеята пожарната и спешният телефон 112 да бъдат изведени в ...

Идеята пожарната и спешният телефон 112 да бъдат изведени в

Синдикати против отделяне на пожарната и спешния тел. 112 от МВР

Идеята пожарната и незабавният телефон 112 да бъдат изведени в обособена конструкция не се хареса на синдикати. Предложението е включено в текст за готвена промяна в бранша на Министерство на вътрешните работи. Против смяната се оповестиха от вътрешното ведомство и синдикатите упорстват за незабавна среща с премиера Кирил Петков.

Според синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи възможното обособяване на пожарна и незабавния телефон 112 от структурата на министерството е промяна на парче.

"За наша наслада още през вчерашния ден управлението на Министерство на вътрешните работи насочи покана към синдикалната федерация за сеща. на тази среща можем да приемем, че доста от несъгласията са изгладени. състоя се, съгласно нас, един доста градивен диалог и на този стадий нашите терзания изчезват. Смятам за изцяло обикновено синдикалната федерация да реагира по този мъчителен метод, тъй като за 12 години към този момент има три промени в Министерство на вътрешните работи, които катастрофираха безапелационно и съвсем постоянно са за сметка на чиновниците и жителите ", сподели пред Българска национална телевизия зам.-председателят на УС на синдикалната федерация Илия Кузманов.

Отделянето на пожарната и незабавния телефон от Министерство на вътрешните работи с изключение на, че не съществуват в съдружното съглашение, по никакъв метод не са аргументирани с изгода за жителите или страната. Според Кузманов това се е повдигнало като неестествен проблем.

"Това, с което разговаряхме с съдружните сътрудници преди и след изборите, включваше визия и тактика за цялостна промяна в Министерство на вътрешните работи с 8-годишен срок, в който би трябвало да настъпят други промени, които съгласно нас са доста по-важни ", изясни Кузманов.

Кузманов акцентира, че неговият профсъюз не е полицейски и нямат концепция чия е самодейността, само че е реалност, че се случва със заповед на министъра.

"Не е неприятно да има диспути по тематиката, вероятни са всевъзможни разновидности не бих споделил, ме и при нас няма радетели на тази концепция, само че претекстовете, изгодите и надлежно който извади най-хубавите причини, би трябвало да извади това решение ".

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg