Идеята оградата по турската граница да бъде обявена за обект

...
Идеята оградата по турската граница да бъде обявена за обект
Коментари Харесай

Бъчварова: Решението за оградата няма нищо общо с Елена Йончева

Идеята оградата по турската граница да бъде оповестена за обект от националната сигурност е отпреди повече от 1 година и не е обвързвана с интензивностите на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева. Това сподели Румяна Бъчварова, шеф на кабинета на премиера Бойко Борисов и някогашен вътрешен министър.
Така тя отхвърли изказванията, че оградата е включена в листата със стратегическите обекти и действия от голяма важност за националната сигурност малко откакто стана ясно, че Йончева прави филм за нередностите по отношение на оградата.
По думите на Бъчварова това е обсъждано по времето, когато тя е била вътрешен министър. „ Тогава госпожа Йончева надали е имала концепция, че ще бъде депутат”, уточни Бъчварова.
„ Имаше мнение на юристите, че с цел да бъде оповестено като такова, оборудването би трябвало да бъде приключено и тогава да се вземат всички ограничения, с цел да се отбрани информацията за него”, добави някогашният вътрешен министър.
По думите й оградата е станала в този момент обект от националната сигурност, тъй като в този момент му е „ пристигнало времето” и това не е обвързвано с интензивностите на Елена Йончева.

„ Едва ли Йончева е определена за народен представител, с цел да прави филми”, сподели още някогашният вътрешен министър.
Според нея информацията за оградата не би трябвало да бъде обществена .
„ Бяха ми задавани доста въпроси тогава във вътрешната комисия в Народното събрание до каква степен е стигнал градежът и аз помолих това да се преглежда на закрити съвещания, с цел да не вършим справочник за трафикантите ”, стимулира се Бъчварова, представена от бтв.
Това, че информацията ще бъде класифицирана, не лимитира правата на Йончева да получи информация, само че няма право да я популяризира, разясни тя.
ГЕРБ не се опасява нито от Корнелия Нинова, нито от Елена Йончева, безапелационна беше Бъчварова.
Преди дни тя нападна водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка проблема с писмото, което тя желае да изпрати до Специализирания углавен съд, в което да бъдат оповестени имената на всички политици, които нерегламентирано са били финансирани от КТБ.
Бъчварова разгласи, че Нинова лъже, тъй като Бойко Борисов е желал да подпише това писмо, а тя след КСНС е споделила, че той не го е подписал.
„ Не мога да не отвръщам тогава, когато има откровена лъжа, а това беше тъкмо такава обстановка. Аз бях очевидец, когато Корнелия Нинова направи това изявление, Борисов реагира и по-късно с учудване видях, че тя отхвърля. Не знам за какво го прави”, сподели Бъчварова.
Тя напомни, че при завръщането си от Брюксел още със слизането от самолета Борисов е разпореди да му донесат писмото и го е разписал.
„ От спецсъда са дали отговор, че няма по какъв начин в хода на правосъдния развой авансово да се изнася информация”, уточни още Румяна Бъчварова.
„ Най-напред ние имаме нуждата от обективен развой, с цел да излезе обективната истина, и всяко авансово обявяване на имена може да се употребява единствено като пропаганда”, безапелационна беше тя.
По думите й няма метод истината за КТБ да не излезе.
По мотив митинга на служителите на реда, които упорстват за по-високи заплати, тя съобщи, че настояванията са постоянно повече, в сравнение с може да бъде обещано.
В последната година в Министерство на вътрешните работи има доста спомагателни средства, които преди 2 година нямаше просто тъй като такива бяха опциите на бюджета, сподели Бъчварова, като напомни, че са били дадени в допълнение средства за униформи. „ Не можем да решаваме въпросите на парче. Затова и преди бях предложила да се разиска опцията да има по-дълъг диалог за приходите на хората в областта на сигурността”, уточни още Румяна Бъчварова.
В диалога тя разяснява и острото опълчване сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.
Отношенията сред ръководещи и съпротива постоянно изискват спор. Проблемът е, че напоследък се истеризира за дребни елементи, съобщи Бъчварова.
„ Влизайки в тази серпантина на истеризиране, задаваме неприятен жанр и звук в обществото и от тази обстановка ще завоюва първият, който спре”, означи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР