Идеята не е да се замеряме с числа, а да

...
Идеята не е да се замеряме с числа, а да
Коментари Харесай

Това Променя Живота На Толкова Много Българи! Бсп С Много Важна Информация За Доходите! Заплати На 3300 Лв Ще

Идеята не е да се замеряме с цифри, а да се трансформират политиките.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев в БТВ.

Той акцентира, че левицата предлага съответни дейности.

„ В опазването на здравето - държавните и общински лечебни заведения не могат да бъдат повече търговски сдружения. Сега не одобряват хората в болница, с цел да не натежи на бюджета им. Това би трябвало да се приключи “, безапелационен е Стойнев.

Според него в образованието е същото.

„ Не може повече да бъдем страна, която се слави с най-голямата неначетеност измежду младежите. Българска социалистическа партия предлага смяна на действието на моделите, а смяната в никакъв случай не се приема с ръкопляскания “, разяснява той.

Стойнев е на мнение, че бюджетът на ръководещите не се разграничава с нищо от предходния.

„ Предложената опция от нас е доста сериозна. Въвеждаме необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата – тези, които са на минимална работна заплата, ще си заплащат осигуровките, само че няма да заплащат налог “, изясни той.

По неговите думи неравенствата в страната са убийствени.

„ Заплати до 3300 лева т.е. цялата междинна класа, остава на 10%. Моторът на българската стопанска система не се полза – 2 млн. и 900 хиляди работещи български жители. За тях налозите ще бъдат понижени. Заплати над 3300 лева до 10 000 лева ще бъдат обложени с 15%, а над 10 000 лева с 20%. Корпоративният налог не се трансформира “, сподели още зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Драгомир Стойнев акцентира, че е значимо дали можем да реализираме резистентен стопански напредък, дали имаме качествена работна мощ, дали можем да притеглим вложения, които сега се срутват – чужденците не желаят да влагат в България, и дали районите могат да се развиват уравновесено.

Жельо Бойчев: Над 200 000 деца отпадат от учебно заведение в България, 40% от популацията е в риск от беднотия

„ Българска социалистическа партия си е сложила 4 съществени цели с предлагания от нея бюджет - битка с бедността и неравенствата в България, достъп до качествено опазване на здравето и обучение и превъзмогване на огромните обществени разлики в страната ”, съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Жельо Бойчев по Българска национална телевизия и изясни в какво положение е страната ни като разследване от ръководството на ГЕРБ и Борисов.

„ По всички индикатори България е страна, по-скоро от африкански вид, в сравнение с от европейски, за най-голямо страдание. Над 40% от популацията е в риск от беднотия или близо 3 милиона българи. 1 милион и 300 хиляди пенсионери взимат под 310 лева В България над 200 000 български деца не са прекрачили прага на учебно заведение или отпадат ”, уточни Жельо Бойчев.

„ Косвените налози у нас са близо 70%, като най-бедните заплащат най-вече ”, изясни също Бойчев и добави, че в случай че не се направи смяна, има риск за страната, за икономическото ни развиване, за гражданското общество.

Крум Зарков: Има задоволително причини за въвеждане на една по-справедлива данъчна система

„ В програмата на Българска социалистическа партия е записано последователно отпадане на плоския налог и въвеждане на прогресивно данъчно облагане. Има задоволително причини за въвеждане на една по-справедлива данъчна система “, съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков в утринния блок на Нова телевизия.

Той изясни, че са направени редица планове с разнообразни стъпки. Зарков акцентира, че плоският налог е изиграл своята роля, само че това, че е признат, не значи, че би трябвало да остане вечно.

„ Ролята на опозицията е да демонстрира, че постоянно има различен път “, разяснява националният представител.

Според него, секторите не се реформират, а непрестанно се усилват парите, които се дават.

„ Изтичат като в пясък. Повечето пари не водят до по-добър резултат. Пример за това е опазването на здравето, където в пъти са се нараснали през последните години. Всеки ден избухва по една общинска болница, а системата се обезкръвява и липсват експерти “, сподели още Крум Зарков.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР