Идеята на проекта е да се опитаме с удобен за

...
Идеята на проекта е да се опитаме с удобен за
Коментари Харесай

Екология на оцеляването: Да вкараш чрез периферното зрение и съзнание екологията като начин на мислене

Идеята на плана е да се опитаме с комфортен за по-младите хора формат да покажем, че може да се мисли в тази посока. С това стартира диалога в Посока просвета Боряна Пандова - фотограф и екоактивист. Според нея заглавията “Енергия и напредък ” и “Енергия и проваляне ” са всеобхватни и могат да покрият умерено целият набор от екологични тематички. Имахме опция да създадем два клипа, продължи тя. Те са избрали точно тематиката за енергийното оцеляване, защото се оказва извънредно настояща.

Пандова изясни, че самите видеа целеустремено не са страндартно инструкционни или морализаторски. Ако го покажем като нещо модерно и готино, хората в чийто ръце ще остане бъдещето може да се вслушат, добави тя.

Въпросът е по какъв начин представяш морала в един артистичен артикул? Дали е задоволително да бъдеш чисто честен или по-скоро да подаваш жокери. Без да казваш цялата истина, а единствено да насочваш. Тогава ще се зароди моралът самичък, съобщи Тодор Карастоянов.

Планетата е цялостна и с милиарди готини хора. Изкуството подсказва единствено на къде може да се тръгне. След това решенията са в ръцете на тези,които са гледали кино лентата, добави той.

Според Пандова не всяко произведение на изкуството би трябвало да бъде политически ангажирано, само че това не значи, че хората на изкуството не би трябвало да са. Това да си безпристрастен също е позиция, само че тя не прави работа.

Проблемът е, че от хоризонта, в който следим събитията, не може да надвиши персоналния ни живот, изясни Карастоянов в отговор на въпрос доколко сме застрашени от екологичните проблеми. Историческите събития надскачат този небосвод, само че ние не поглеждаме кой знае какъв брой напред, добавя той. Според него в основата на нашата цивилизация е непрестанната консумация на сила, която даже и да не свърши, ще нанесе непоправими вреди върху природата. Последиците са огромни и могат да ни вкарат в страшна неволя, съобщи гостът.

Според Пандова огромното решение на казуса е в дейностите, които вършим дружно. Те са политически и на държавно равнище. Започва се от това по какъв начин поставяш тематиките в учебните заведения, с цел да се отгледа потомство с вярната визия, и стига до най-високо ниво.

На въпросът дали се усещат самотни в това начинание гостите дадоха отговор с изрично не. Гостите разкриха, че в началото не са очаквали, че видеата ще станат толкоз известни и ще бъдат заляти с толкоз позитивна противоположна връзка.

Пандова изясни, че пътешествията й отвън страната са й посочили какъв брой доста мисъл има към този момент в света по екологичната тематика. Тук сме доста надалеч от тези неща, установи тя. Не е концепцията с 2 клипчета в ютуб да променим политическия небосвод, изясни тя. Идеята е да се вкара в периферното зрение и схващане екологията като модел на държание, добави Карастоянов.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР