Идеята на плоския данък никога не е била увеличаването на

...
Идеята на плоския данък никога не е била увеличаването на
Коментари Харесай

Икономист обясни отново каква е идеята на плоския данък

„ Идеята на плоския налог в никакъв случай не е била увеличението на вложенията “, сподели в утринния блок на бТВ икономистът Красен Станчев.

„ Рискът от несъбиране на бюджетни доходи е към 1,6 милиарда, не се усилва пространството за маневриране “, сподели той.

По думите му с цел да се реформира плоския налог може да се вкарат няколко прага, по които да се заплащат налози или да се вкара най-малък данъчен предел, примерно – минималната работна заплата. „ Тогава когато се направи сметката се оказва, че тези, които получат 711 лева заплата ще би трябвало да платат налог, който сега работи, което значи, че на тези хора данъкът се усилва с най-малко 850% “, сподели Станчев.

Според Станчев част от хората с релативно дребни приходи са тези, които не са се обучавали в допълнение и хора на избрана възраст. „ Интересното е, че за последните 10 година хората, които са на работна възраст се образоват към 6-7 пъти по-рядко в сравнение с е междинното за Европа “, сподели Станчев.

На въпрос дали би трябвало да се вдигне минималната работна заплата, Станчев отговори, че страната единствено приема закон, само че не дава парите.

Относно рекомендацията на Международния валутен фонд за отпадане на плоския налог, Станчев сподели, че в действителност в официалното съобщение се споделя друго. „ Те споделят, че би било добре да се усили и разшири бюджетното пространство и да се отиде към подписан напредък “, сподели икономистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР