Идеята на комплексната педиатрична грижа е всички специалисти да бъдат

...
Идеята на комплексната педиатрична грижа е всички специалисти да бъдат
Коментари Харесай

Д-р Здравков: Сливането на Педиатрията с болница „Лозенец“ няма да реши изцяло проблема

Идеята на комплексната педиатрична грижа е всички експерти да бъдат на едно място. Този проблем дълго време не беше дефиниран като подобен. За неналичието на сложна грижа се заприказва от няколко години. Това съобщи доктор Благомир Здравков в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

По думите му сливането на педиатрията с болница „ Лозенец “ няма да реши напълно казуса: „ Без основни звена сложна детска грижа не може да бъде осъществена “. Според него в болница „ Лозенец “ има добра педиатрия, само че не е сигурен дали другите отделения имат опит с деца.

Устойчивото решение е залегнало в програмата на новото държавно управление съгласно него. То е обвързвано с създаване на ново лечебно заведение: „ Трябва да се подхващат ограничения за разрешаването на кадровия недостиг “.

„ Огромен е казусът с медицинските сестри, които желаят да работят с деца “, безапелационен беше той.

Д-р Здравков посочи, че педиатрията разполага с добра здравна инсталация, която постъпва по „ Българската коледа “. Липсват обаче скенер и ЯМР: „ Няма по какъв начин ние да ги закупим със средства на болничното заведение или с благотворителна активност “.

Той беше безапелационен, че се е срещнал с началника на кабинета на Стойчо Кацаров, госпожа Чорбанова, когато тя се е свързала с него по служебни аргументи: „ Относно изказванието, че поради мен се прави това превръщане, дано да кажа, че съм бил редови доктор, т.е. аз и на следващия ден да не съм шеф мога да работя на всички места “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР