Идеята на комисията е да се дадат повече факти какво

...
Идеята на комисията е да се дадат повече факти какво
Коментари Харесай

Настимир Ананиев пред SafeNews: Идеята на комисията е да се дадат повече факти какво се е случвало около Мартин Божанов

Идеята на комисията е да се дадат повече обстоятелства какво се е случвало към Мартин Божанов. Това съобщи пред за Настимир Ананиев по отношение на комисията за Нотариуса, която заседава на следващия ден за първи път.

Още гледайте във видеото на SafeNews:

https://www.youtube.com/watch?v=tjv-2gj-R9c&feature=youtu.be

„ Самата комисия не е проверяващ орган.

Ако открием закононарушения в нашия отчет, можем да го изпратим до разнообразни институции, които би трябвало да се самосезират, с цел да ревизират тъкмо какво се е случвало. Но с изключение на магистрати, на мен ми е забавно има ли и политици измежду този кръг. Може ли да се види това, което доста хора се съмнят, че има една доста тежка връзка сред правосъдната власт и политическата власт. Надявам се да намерим смели прокурори, които да излязат и да опишат какво се е случвало “, сподели още Ананиев.

 

SafeNews напомня, че съдийската гилдия реши да сътвори нарочна комисия, която да изследва голям брой въпроси, свързани със сигналите за оказван напън и закани към съдии от починалия към този момент Мартин Божанов – Нотариуса и хората към него, както и изказванията, че магистрати са имали специфичен достъп до така наречен частен „ SS club “ на Божанов.

Точният предмет на работа на краткотрайната комисия обаче ще бъде конкретизиран на последващо съвещание на колегията. Кадровиците взеха решение, че това се постанова, тъй като би трябвало да бъдат прецизирани въпросите, които ще бъдат изследвани. Тогава ще бъде избран и съставът на комисията, като има вид в нея да не влязат единствено членове на Семеен кодекс, само че и висши съдии, и административни ръководители.

До решението се стигна след траяло над пет часа чуване на и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов, журналиста Николай Стайков от Антикорупционния фонд, арбитър Владислава Цариградска и министъра на правораздаването Атанас Славов.

Повод за чуването стана точно абсурдът, разразил се след убийството на Божанов, за проведена и ръководена от него скица за въздействие в правосъдната система.

Предложението за това направено на предишното съвещание на колегията от Драгомир Кояджиков, който обаче през днешния ден не участва. Както той, по този начин и сътрудниците му Боян Магдалинчев и Стефан Гроздев, и ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков са в отпуск. Така съвещанието на Семеен кодекс се организира на ръба на кворума.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР