Идеята на кампанията е да обърне погледа на обществеността към

...
Идеята на кампанията е да обърне погледа на обществеността към
Коментари Харесай

Пантеонът ще светне в зелено по случай Деня на донорството и трансплантацията на органи

Идеята на акцията е да обърне погледа на обществеността към доброволното даряване на органи

На 8 октомври /събота/ от 19:15 до 19:45 ч. постройката на Пантеона ще бъде осветена в зелено. Инициативата е по случай Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи. Осъществява се от Изпълнителната организация „ Медицински контрол “ към Министерството на здравеопазването благодарение на Община Русе.

Идеята на акцията е да обърне погледа на обществеността към доброволното даряване на органи. Всеки ден 16 пациенти в Европейски Съюз не доживяват своята трансплантация, а хиляди други остават в описите на чакащите. България е от страните в Европейски Съюз с най-нисък брой осъществени трансплантации на човек от популацията. До средата на септември статистиката сочи, че те са общо 18 – 11 бъбречни, 5 чернодробни и 2 сърдечни. За същия интервал българите, които чакат за трансплантация, са 946 души.

През интервала 7 – 16 октомври ще се провеждат поредност от събития за да се отдаде респект към донорите на органи и техните фамилии, да се изрази признателност към медицинските експерти по трансплантация, както и да се увеличи осведомеността на обществото за смисъла и смисъла на благородния акт. На 8 октомври ще бъдат осветени и емблематични здания в други регионални градове. Изборът на цвят не е инцидентен – зеленото е цветът на донорството.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР