Идеята на главния секретар на МВР Младен Маринов нарушители на

...
Идеята на главния секретар на МВР Младен Маринов нарушители на
Коментари Харесай

Да ви отведат до районното за превишена скорост е на ръба на закона, призна вътрешният министър

Идеята на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов извършители на пътя да бъдат отвеждани за наставление до най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, е на ръба на закона.

Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. " Да го създадем на ръба на закона, безусловно - да ги разходим до Районното ръководство ", сподели Радев в изявление за Нова тв. От обясненията на министъра стана ясно, че служителите на реда на място преценят кого да отведат. Ставало въпрос за водачи, които нарушават закона " фрапантно ". " И ние го виждаме. Да иде и да изясни в районното ", сподели Радев и даде образец за нарушавания като засичане на коли. 

" Дори някой може да пострада с това разхождане до районното, само че пък, в случай че това е цената да спасим човешки живот ", завърши министърът.

Юристи към този момент разясниха, че дейностите на Министерство на вътрешните работи в този случай подлежат на правосъден надзор, защото правото да водят служителите на реда имат само при осъществено закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР