Идеята на британския премиер Тереза Мей все пак да има

...
Идеята на британския премиер Тереза Мей все пак да има
Коментари Харесай

Разрив в кабинета на Мей заради Brexit

Идеята на английския министър председател Тереза Мей въпреки всичко да има митническо партньорство с Европейски Съюз и след завършването на Brexit беше посрещната „ на нож” от английския външен министър Борис Джонсън.
Според The Times Джонсън безусловно е провокирал Мей да го освободи от поста. Бившият кмет на Лондон е безапелационен, че митническо партньорство с Европейски Съюз ще сътвори „ напълно нова мрежа от бюрокрация” и ще попоречи на Англия да подписва търговски съглашения след окончателното излизане от Европейски Съюз, написа Агенция „ Фокус”. „ Ще събираме мита на английската граница от името на Европейски Съюз – луда система”, разяснява английският външен министър. Джонсън приказва по тематиката, откакто през април Камарата на лордовете изиска тъкмо такова съглашение при следващото гласоподаване по Brexit.
В The Daily Express пък към този момент има коментар, че торите са все по-разделени по отношение на Brexit тъкмо поради концепцията за митническо съглашение с Европейски Съюз и след излизането на Обединеното кралство от Европа. Британски народен представител е споделил пред вестника, че в партията има „ къкреща гражданска война”.
„ Нелекото помирение в нашата партия към Brexit завърши. Част от нашата партия се пробва да спре Brexit и не би се спряла пред нищо да го стори. Това е спор за бъдещето на Англия – би трябвало да вземем вярното решение”, установи Тереза Мей.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР