Идеята е в един и същи ден и час всички

...
Идеята е в един и същи ден и час всички
Коментари Харесай

МАЯ НЕШКОВА С ПИСМО ДО ПАТРИАРХА ЗА МОЛЕБЕН СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА


Идеята е в един и същи ден и час всички храмове в страната да изнесат на открито чудотворните си икони при нескончаем камбанен звън и по този начин да се извърши молебен за избавянето на народа от настъпилия мор. Писмото е подписано и от брачна половинка на звездата – композиторът Кирил Икономов, и е входирано в Софийска митрополия.

То бе оповестено във фейсбук страницата на изпълнителката на „ Честит рожден ден “ и единствено за часове доближи до десетки хиляди консуматори на обществената мрежа. Тези дни обичаният музикален тандем, дал на публиката евъргрийни като „ Конче вихрогонче “, „ Китка за любов “, „ Щастие с пари не се купува “, „ Обичам те “, „ Имен ден “, „ Има ли отговорни в любовта “, „ България “ и доста други, отпразнува 30-годишнината от построяването на църквата си „ Успение Богородично “ в Благоевград. С освещаването през лето 1991 година двамата показаха на „ Мелодия на годината “ баладата си „ Храмът “, която се трансформира в една от знаковите им песни. „ Твърдо имаме вяра, че такава една социална молитва в дух на единство и обич ще бъде угодна на Бога и ще се въздигне като блажен тамян пред неговия трон на небесата “, споделят Мая Нешкова и Кирил Икономов в писмото до патриарха. Ето и цялостният му текст:

Отворено писмо

до Негово Светейшество Неофит

Патриарх Български и Митрополит Софийски,

ръководител на Светия Синод и на БПЦ-БП

Ваше Светейшество,

Живеем в обезпокоително време на тестване за цялото човечество. Връхлетялата ни изведнъж зараза, която лиши живота на огромно голям брой хора у нас и по света. Тя промени радикално нормалният темп на всекидневието и ни хвърли в суматоха, обезсърчение, безработица и сиромашия.

В такива сериозни моменти човешкият поглед постоянно се е обръщал към вярата и духовните водачи за разтуха, успокоение, вразумление и поощрение. Сега се нуждаем от поддръжката и гласа на Българската православна черква. Като вярващи християни ние помним и думите на Спасителя: " Без мене не можете да вършите нищо! " /Йоан 15:5/

Ето за какво се обръщаме към Ваше Светейшество и Висопреосвещените архиереи - членове на Св. Синод на БПЦ с апел да благословите в уговорен ден и час пред всички храмоне и манастири на Българската Патриаршия да се извърши по едно и също време молебен за отърваване на нашия народ и на целия свят от настъпилия мор с изнасяне на почитаните чудотворни икони при нескончаем камбанен звън.

В Св. Евангелие е казано, че " където са двама или трима, събрани в Мое име и Аз съм сред тях " /Мат. 18:20/ В Требника има последование и е маркирано, че молебените при естествени и публични бедствия следва да бъдат всенародни.

Твърдо имаме вяра, че такава една социална молитва в дух на единство и обич ще бъде угодна на Бога и ще се въздигне като блажен тамян пред неговия трон на небесата!

Да се съберем на молебена при съблюдаване на противоепидемиологичните ограничения и да измолим Бог неговата обич за нашето духовно и телесно избавление!

Да имаме религия и Бог ще ни помогне!

Целуваме Архипастирската Ви св. десница и оставаме смирени в Христа Ваши чада:

Мая Нешкова и Кирил Икономов

София, 4.10.2021 година

Линкове:

МАЯ НЕШКОВА – ХРАМЪТ

30 ГОДИНИ ХРАМ УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО

МАЯ НЕШКОВА ВЪВ ФЕЙСБУК:

МАЯ НЕШКОВА В ЮТУБ:

Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР