Идеята е на водача на партия "Републиканска левица на Каталуния"

...
Идеята е на водача на партия "Републиканска левица на Каталуния"
Коментари Харесай

Обмислят вариант Каталуния да има двама лидери

Идеята е на лидера на партия "Републиканска левица на Каталуния " и някогашен каталунски вицепремиер Ориол Жункерас. Той разгласи, че при създалите се условия би трябвало да се обмисли опцията Каталуния да има по едно и също време двама водачи: единият - в действителност, а другият - със алегорични функционалности, съобщи ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Въпросът е може ли каталунският парламент да назначи за районен водач определен народен представител, сподели Жункерас в изявление, оповестено в изданието "Диарио16 ".

На 30 януари каталунският парламент трябваше да заседава, с цел да разиска кандидатурата на избягалия в Белгия Карлес Пучдемон за районен водач. В последния миг ръководителят на Народното събрание Роже Торен отсрочи дебатите, защото испанският Конституционен съд постанови, че сваленият министър председател не може да ръководи региона отдалечено.

Съдът упорства политикът да се яви персонално в каталунския парламент с авансово позволение от Върховния съд, който води делото му. На територията на Испания обаче против него продължава да работи заповед за арест.

В едно от последните си изказвания някогашният каталунски министър председател Карлес Пучдемон наподобява, че е признал проваляне в битката за независимостта на региона от Испания.Той разгласи, че министър председателят на Испания Мариано Рахой е триумфирал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР