Идеята е да се смени министър-председателя и да остане кабинета,

...
Идеята е да се смени министър-председателя и да остане кабинета,
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Борисов може би ще предложи да имат равно разпределение в Министерския съвет

Идеята е да се смени министър-председателя и да остане кабинета, само че не може да има ротация на министър председателите. Оставка на министър-председател значи оставка на цялото държавно управление. Тоест ние сигурно ще имаме ново държавно управление.

Това съобщи политологът от организация „ Тренд ” Димитър Ганев в " Интервюто в Новините на NOVA ".

" Не е европейска процедура да се поставят регулатори в съдружно предложение. Но това, което ще предложат ГЕРБ като съдружно съглашение ще наподобява по метода, който сме привикнали да следим. Такава обстановка имаше с тройната коалиция, отпред със Сергей Станишев. Съответно тежестта на изборите се трансферира в Министерския съвет ", разясни той.

Резултатите на ГЕРБ и " Продължаваме Промяната - Демократична България " бяха относително сходни, надлежно Борисов може би ще предложи да имат равно систематизиране в Министерския съвет, съгласно политологът.

„ Това, което предложиха ПП-ДБ преди 10 дни, то отново е съдружно съглашение, само че името му е меморандум. Всяко едно такова съглашение, което регламентира връзките сред двама сътрудници, които ръководят дружно страна, е съдружно съглашение ”, изрично съобщи Ганев.

„ ПП-ДБ държаха доста да няма думата " коалиция " или съдружно съглашение, с цел да оправдаят своето партньорство с ГЕРБ пред своите гласоподаватели. За да кажат: „ Ето, ние не влизаме в коалиция с ГЕРБ, за които твърдяхме в продължение на година и половина, че в никакъв случай няма да създадем. Просто поддържаме дружно един кабинет ”, посочи той.

„ Гледа се с някаква фиксация на тази дата – 6 март, когато Денков ще си подаде оставката като министър председател. Но от този миг нататък ръководителят на Народното събрание би трябвало да насрочи ден, в който да се гласоподава тази оставка. Това ще е също някакъв буферен интервал. Следва процедура, при която президента ще даде мандат на първата политическа мощ – ГЕРБ-СДС. Това също е време ”, изясни Ганев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР