Идеята е да се преобразува излишъка от енергийната система в

...
Идеята е да се преобразува излишъка от енергийната система в
Коментари Харесай

Великобритания гледа към водородно бъдеще

Идеята е да се преобразува остатъка от енергийната система в газ

Англия да се пренасочи от разточителната си настояща просвета към по-устойчива, кръгова стопанска система, предлагат специалисти

Доклад на Института по инженерна механика във Англия предлага на държавното управление на Обединеното кралство да влага повече в енергийните технологии в опит да понижи зависимостта си от вноса на газ.

Стратегическият документ е озаглавен „ Енергия от газ: да забележим повода за това, което всекидневно е непотребна мощ в електрическата мрежа, да сътворяваме газ, най-много под формата на водород “, написа GreenTech.bg.

„ Този водород се добива посредством електролиза на вода и е сила, която може да се употребява във всички браншове на енергийната система, като произвеждане на електричество, топлоенергия, индустрия, предпазване и превоз – което спомага за декарбонизирането “, споделят специалистите.

Превръщането на остатъците в енергийната система в газ е брънката, която свързва енергийната система, обезпечаването на гориво от непотребната мощ и намаляването на замърсяването на въздуха и излъчванията на СО2.

В момента непотребната мощ от вятърните и слънчевите централи на Острова не може да бъде съхранявана в наличните, извънредно незадоволителни системи за предпазване в страната.

„ Правителството и промишлеността би трябвало да умножат напъните си за обезпечаване на стратегии за финансиране и демонстрационни обекти, с цел да насърчат по-широкото потребление на водорода като средство за предпазване на сила “, отбелязва доктор Дженифър Бакстър, водещ създател и основен инженер в Института по инженерна механика.
още по тематиката
„ Трябва да се пренасочим от разточителната ни настояща просвета към по-устойчива, кръгова стопанска система “, добавя специалистът. По думите му, технологията на превръщане на силата във водороден газ може и би трябвало да играе значима роля в енергийното бъдеще на страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР