Идеята е да се опитаме да подобрим сигурността в малките

...
Идеята е да се опитаме да подобрим сигурността в малките
Коментари Харесай

Икономист и Александър Сиди с мощен скандал в ефир

Идеята е да се опитаме да подобрим сигурността в дребните обитаеми места, където полицията не може да е от самото начало там. Поради тази причина в Закона за Министерство на вътрешните работи се плануват промени, съгласно които хора да се самоорганизират в доброволни отряди, които да се състоят от не по-малко от два души и да са родом от въпросното място. Целта е да бъдат в интерес на полицията.

Това показа в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди по отношение на концепцията за въвеждане на доброволни отряди по селата.

"Тези хора няма да са част от структурите на Министерство на вътрешните работи, няма да са платени, затова няма да има спомагателни разноски за бюджета. Тези отряди ще бъдат създавани с указател в Министерство на вътрешните работи и ще минават специфичен курс на обучение'', добави още Сиди.

Събеседникът му в студиото – икономистът Даниел Василев, изрази скептичното си мнение по законопроекта, акцентирайки, че тази концепция му се коства като възобновление на Отечествения фронт.

Мнението на икономиста ядоса депутата от Вътрешна македонска революционна организация, който го прикани да не приказва като политик, а като специалист като какъвто е поканен.

"Не говорете нелепости! Говорете експертно, а не като политик'', обърна се към Василев Александър Сиди.

"Говорим за доброволци, а не за частни отряди, с цел да вършиме съпоставяне с Отечествения фронт.

Пак дублирам – тези доброволни отряди ще бъдат проведени в Министерство на вътрешните работи и ще дават отговор единствено пред Министерство на вътрешните работи. Няма да разполагат с бюджет и няма да костват пари на бюджета.

Желаещите да се включат в тези отряди би трябвало да отидат в локалното районно и там ще получат инструктаж какво ще вършат.

Също по този начин тези хора няма да имат право да употребяват оръжие или каквато и да е мощ. Самите те няма да имат и някакви отличителни белези, а ще се легитимират с карта ", обясни в допълнение Сиди.

"В договаряния сме с Министерство на вътрешните работи във връзка с законопроекта, сега върви цялата парламентарна процедура'', сподели още депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР