Идеята е да се формулират общите политики на бъдещата коалиция.

...
Идеята е да се формулират общите политики на бъдещата коалиция.
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Не сме водили разговори за министерства

Идеята е да се формулират общите политики на бъдещата коалиция. Политиката на Българска социалистическа партия ще бъде поръчител за непоклатимост на един предстоящ кабинет. Разговори за министерства не са водени. Това съобщи в " Денят стартира " Иван Иванов, част от преговорния екип на Българска социалистическа партия.

Според него в границите на два-три месеца ще има стъпки за реформиране на правосъдната система - като закриването на Специализираните углавен съд и прокуратура.
" Ние предложихме на обществото пакет от ограничения за първите 100 дни и това е в основата на нашите оферти в сегашните договаряния. Мога да ви кажа, че 99% от нещата, които сме заложили в тези ограничения, влизат в графата безспорни. Това значително значи, че политиката на Българска социалистическа партия ще бъде поръчител за непоклатимост на предстоящ кабинет. Очакваме да бъдат преодолени всички несъгласия и търкания, които бяха налице в 45-ия и 46-ия парламент. Ние още тогава застанахме зад позицията за сформиране на държавно управление, не се е трансформирала тази позиция. Ще бъдем съществени в своите дейности и крепко подкрепящи подобен кабинет, гръбнакът на това държавно управление, участващи в кабинета, приказваме за коалиция ", добави Иван Иванов.

По думите му би трябвало да се приключи мандатът на Иван Гешев, с промени в законите би трябвало да се откри допустим вид за функционалностите на основния прокурор.

Иван Иванов добави, че в областта на наказателното нещата не трябва да се вършат от през днешния ден за на следващия ден.

Той посочи, че детайлите по диалозите ще бъдат оповестени на един по-късен стадий, защото такова е желанието на мандатоносителя " Продължаваме промяната ". Нашата задача е да бъдем поръчител за основаване на постоянен, постоянен кабинет, сподели още Иван Иванов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР