Идеята е да бъдат спестени пари за нови мисии Когато

...
Идеята е да бъдат спестени пари за нови мисии Когато
Коментари Харесай

НАСА търси частна космическа станция под наем

Идеята е да бъдат спестени пари за нови задачи

Когато настъпи времето, в което Международната галактическа станция (МКС) би трябвало да бъде пенсионирана, тя най-вероятно ще бъде унищожена. НАСА обаче не счита да основава нова.

Американската галактическа организация желае да спести пари, като потърси орбитална станция чартърен от частни компании. Тя даже предлага до 400 милиона щ. $ за най-хубавите оферти.

Дори и с тази огромна премия, организацията чака да икономисва към 1 милиард щ. $ годишно, които ще може да влага в нови задачи. Това съставлява забележителна смяна в целите на НАСА, насочени към частните галактически технологии.

Докато Американската галактическа организация от дълго време се счита за международен водач в галактическата промишленост, тя към този момент няма интерес да купува или построява цяла лична галактическа станция.

За тази цел в бъдеще научната организация не възнамерява да поема цялата сметка за развиването на всяка нова галактическа станция, разгласи шефът на организацията за търговски галактически полети Фил Макалистър. Той сподели пред CNBC, че " НАСА към този момент ще заплаща на други компании единствено за частите, от които се нуждае ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР