„Идеята да се построи оперен театър зад Партийния дом е

...
„Идеята да се построи оперен театър зад Партийния дом е
Коментари Харесай

Зико: Идеята за Опера зад Партийния дом е като за пристанище в Пловдив

„ Идеята да се построи оперен спектакъл зад Партийния дом е доста атрактивна – нещо като трамвай в Пловдив, метро в Пловдив, пет моста в Пловдив и бих добавил пристанище в Пловдив”, разяснява Здравко Димитров новото предложение на фондация „ Дом за Пловдивската опера”, направено от арх. Илко Николов.

Той напомни, че първо е предлагано да бъде съборена високата постройка на пл. „ Централен” 1 без да се мисли за администрацията, а Община Пловдив не разполага с нужното място, с цел да ги настани.

„ Има вероятни терени - да вземем за пример до Колодрума против Мебелна къща. Има едно отделение там. Но те не желаят, надалеч им било. Те желаят в суперцентър. Около реката също е доста хубаво. Знаково място е Панаирът, има и места за паркиране. Ние си споделяме, че и към площада би трябвало да стане пешеходна зона, а вкарваме и още, и още, и още. Ми няма по какъв начин да стане”, сподели още Зико.

Той акцентира, че общината има предпочитание да помогне, само че предложенията за терени не се възприемат, тъй като от „ Дом за Пловдивската опера” са се съсредоточили върху Партийния дом и Щаба на армията, а там не виждам по какъв начин може да стане. Димитров прикани и гилдията на архитектите да се включи с оферти.

„ Истината е, че изтървахме шанса при продажбата на Сточна гара да придобием парцел 60-70 дка.Там беше мястото за административен център, спортна зала, опера. Ето по какъв начин сами си проиграваме възможностите, а в този момент търсим терен. Трудно ще е”, приключи кметът на Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР