Идеята да се откриват нови лаборатории за кръвни тестове на

...
Идеята да се откриват нови лаборатории за кръвни тестове на
Коментари Харесай

Денков: Грешна е идеята да се откриват нови лаборатории за кръвни тестове на шофьорите

Идеята да се откриват нови лаборатории за кръвни проби на водачите е неверна. 3-4 за България са предостатъчни. Това сподели пред журналсти във ВМА министър председателят Николай Денков. Според премиера фокусът би трябвало да бъде върху оборудването с роботизирани системи, които да обработват пробите.

Лабораторията е водеща за страната в региона на съдебно-токсикологичната експертиза, осигуряваща проучванията за приложимост на алкохол и наркотични субстанции при водачи, военнослужещи, чиновници на Министерство на вътрешните работи,  химико-токсикологична експертиза на проби от умряли лица, незабавна токсикологична диагностика при случаи със подозрения за отравяне и др, написа " Нова ".

 „ Използвайки общата химическа просвета която имам започнахме диалози с сътрудници да потърсим решение на забавените проби. В страната има насъбрани към 900 такива. Организацията може да се промени. Най-бързо това ще стане посредством ВМА, която има извънредно добра конструкция. През последните години са вложени към 2 млн. лева, с цел да се надгради върху това, което има ”, разясни Денков.

Очаквайте детайлности.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР