Идеята, че умереното пиене може да е полезно, датира от

...
Идеята, че умереното пиене може да е полезно, датира от
Коментари Харесай

Защо да забравим за чашата вино вечер

Идеята, че умереното пиянство може да е потребно, датира от 1924 година В продължение на десетилетия научни проучвания демонстрират, че умереното пиянство е по-добро за здравето на множеството хора, в сравнение с неналичието на алкохол въобще, и даже може да им помогне да живеят по-дълго. Нов разбор на повече от 40 години проучвания заключава, че доста от тези изследвания са неправилни.
 Защо Теа Минкова ограничи
Навикът, от който Теа Минкова се отхвърли

Как се реализира здрав дух в крепко тяло

Анализът открива, че рисковете от преждевременна гибел нарастват доста при дамите, откакто пият 25 грама алкохол дневно, което е по-малко от два общоприети коктейла, съдържащи 44 мл алкохол, две бири от 355 мл или две чаши вино от 148 мл, прецизират от

Рисковете за мъжете нарастват доста при 50 мл алкохол дневно. Новият отчет, който проучва повече от 100 изследвания на съвсем пет милиона възрастни, не е предопределен да създаде рекомендации за пиянство, а да поправя методологичните проблеми, които изтезават доста от по-старите наблюдателни изследвания.
 Снимка 613380

Тези отчети поредно откриват, че умерените пиячи в действителност ги грози значителен риск от настъпване на преждевременна гибел точно поради честата и продължителна приложимост на алкохол през годините.

Според доктор Стокуел, един от водещите създатели на проучването, сравненията на умерено пиещите с непиещите са неправилни по доста аргументи. Проучванията през годините да вземем за пример потвърждават, че умерените пиячи са склонни да бъдат умерени във всички връзки. Те нормално са по-богати, по-вероятно е да спортуват и да се хранят здравословно и е по-малко евентуално да имат наднормено тегло. Те даже имат по-добри зъби, настояват учените.
 Снимка 613382

" Става дума за доста и разнообразни странични фактори, които защищават здравето им, които обаче нямат нищо общо с използването на алкохол ", безапелационен е доктор Стокуел.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР