Идеята 70-метровият пилон на Чиниятa“ на връх Бузлуджа да бъде

...
Идеята 70-метровият пилон на Чиниятa“ на връх Бузлуджа да бъде
Коментари Харесай

Предложение: 70-метрова статуя на Исус Христос вместо пилона над Чинията на Бузлуджа

Идеята 70-метровият стълб на " Чиниятa “ на връх Бузлуджа да бъде трансфорат във величествена скулптура на Иисус Христос е на казанлъчанина Иван Петров и е отпреди четири години. Този януари създателят на ексцентричното скимване е изпратил плана си в Министерски съвет, а оттова го препратили за разглеждане в Министерството на културата, откъдето казанлъчанинът чака отговор. Това описа за  " Presstv.bg " самият Петров и даде визуализация на концепцията си.

За първи път Петров дал плана си през 2018 година в публично писмо до регионалния шеф, тогава Гергана Микова, която като представител на държавната власт е директният собственик на тогавашния емблематичен за Българска комунистическа партия паметник, само че концепцията му останала без новина.

" Не диря сензация, а реализация. Какъв резултат ще има за региона и страната дано хората сами преценяват “, споделя Иван Петров.

Авторът на предлагането припомня, че най-яркият знак на Рио де Жанейро – инсталираната върху 709-метровия рид Корковадо през 1931 година скулптура на Спасителя, е единствено 39,6 м висока, а нашата щяла да стане спомагателен магнит за туристи и поклонници със 70-те си метра фигура на Иисус. Освен това той предлага на мястото на петолъчката да бъде изобразено сърце.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР