Идея за туризъм през уикенда. Обновена е екопътеката към природната

...
Идея за туризъм през уикенда. Обновена е екопътеката към природната
Коментари Харесай

Идея за уикенд туризъм: Възстановяват екопътеката до Стобските пирамиди

Идея за туризъм през уикенда. Обновена е екопътеката към естествената забележителност Стобски пирамиди. Месеци наред маршрутът, който води към скалния феномен край Кочериново, тънеше в съсипия и занемареност.

За по-малко от два месеца, чиновници на " Държавно горско стопанство Рилски манастир ", на чиято територия се намира естественият феномен, дружно с напъните на доброволци от региона, напълно почистват и ремонтират екопътеката към скалите.

" Направени са 180 метра парапети, възобновени напълно отначало. Направи ли сме 2 къта за отдих, напълно отначало. Обстановката се промени доста, по-чисто е. Възстановихме укрепителните уреди, което е доста значимо за сигурността на хората ", съобщи инж. Антоанета Филипова, заместник-директор на Държавно горско стопанство " Рилски Манастир ".

Дървените пейки и маси са едни от нововъведенията, на които хората, които идват към Стобските пирамиди, да седнат и да се насладят.

Посетителите на пирамидите, които идват за следващ път от страната и чужбина, виждат позитивната смяна.

Служителите на горското стопанство ще охраняват и поддържат местността, с цел да може тя да резервира типа си. За тази цел ще бъде въведена алегорична такса за посетителите, която напълно ще бъде вложена в облагородяването на региона.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР